Tesla, Bazı Bölgelerde Süperşarj’ın Doldurma Kapasitesini Sınırlayacak

12
5
5
5
1
Bir Tesla’da çok zaman geçirdiyseniz, kendinizi bir süperşarj istasyonunda bulma olasılığınız yüksektir, bu da muhtemelen şarj cihazlarından birinin kullanıma hazır hale gelmesini uzun süre bekleme ihtimaliniz olduğu anlamına gelir. Tesla, bu uzun bekleyişlere bir çözüm getirmeye çalışıyor.

Birçok Tesla kullanıcısı, süperşarj istasyonlarında otomobillerini tamamen şarj etmeyi deniyor ve haliyle fazlasıyla zaman harcıyor. Süperşarj, aracın aküsü %80’e ulaşana kadar elinden gelenin en iyisini yapıyor ancak sonrasında işler istenilen gibi gitmiyor. 

Elektrikli ulaşım araçları ve Tesla ile ilgili haberler yapan haber sitesi Electrek tarafından yayınlanan bir rapora göre Tesla, süperşarj istasyonlarındaki yoğunluğu ve beklemeleri azaltmak için kullanım kapasitesini %80 ile sınırladı. Amerika’nın az nüfuslu bölgelerinde çok büyük bir etki yaratmasa da Güney Kaliforniya veya Körfez Bölgesi gibi kalabalık yerlerde büyük değişiklikler görülebileceği düşünülüyor. 

Peki ya Tesla’nızla bir uzun yolculuğa çıktıysanız ve %80’den fazla enerjiye ihtiyacınız varsa? Endişelenmenize gerek yok. Eğer bir yolculuktaysanız, şarj istasyonları gereken miktarı şarj etmenize izin verecektir ancak son durağınız bir süperşarj istasyonuysa, %80’lik sınır geçerlidir. 

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/tesla-supercharger-80-percent-charge-limit/
12
5
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
5
5
1