Tesla, Büyümeye Devam Ederken Para Kaybediyor

58
11
6
1
0
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz haftalarda rekor satış rakamlarına ulaştığını açıklamıştı ancak görünen o ki dev şirket, bu satış rakamlarına rağmen zarar etmeye devam ediyor.

Elon Musk’ın sahibi olduğu ve otomobil endüstrisine bambaşka bir soluk getiren otomobil markası Tesla, 2019 yılının ikinci çeyreğinde rekor sayıda otomobil satmayı başarmıştı ancak görünen o ki dünyayı benzinli araçlardan arındırmayı kendisine görev edinmiş Tesla, cebindeki paradan olmaya devam ediyor.

2019’un ikinci çeyrek dönemine ait verileri yayınlayan Tesla, sadece bu ikinci çeyrek dilimde tam 408 milyon dolar kayıp yaşadığını belirtti ancak belirtmekte fayda var ki firma, geçtiğimiz senenin aynı çeyreğine göre çok daha az zarar etti.

tesla büyümeye devam ederken para kaybediyor

Geçtiğimiz senenin ikinci çeyreğinde toplamda 718 milyon dolarlık bir zarar açıklayan firma, bu senenin hisse değerlerinde bir miktar artış göstermiş durumda. Tesla, dolarlarını kaybetmeye devam etse de %59’luk bir büyüme oranıyla beraber toplam gelirini 6,35 milyar dolara çıkartmış durumda.

Elon Musk’ın şirketi, bu gelirin büyük bir çoğunluğunu global olarak büyüme harcadı. Tesla, dünyanın elektrikli otomobil üretim merkezi olarak tanımlanan Çin’e ani bir giriş yaptı ve Şanghay'da kurmak istediği tesis için çalışmalarını hızlandırdı.

Tüm bu gelişmelerle birlikte şirketin yeni modeli Model Y’nin çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Yeni modelini 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunmak isteyen Tesla, planlanan bu otomobile ek olarak elektrikli bir pick-up modeli üretmek için de mesai harcıyor.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/362160/tesla-satis-kar-marji/?utm_source=RSS&utm_medium=referral&utm_campaign=RSS-all-
58
11
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
58
11
6
1
0