Tinder, Google Play'e Para Kazandırmamak İçin Ödeme Sistemini Değiştirdi

21
7
5
4
1
Google Play ve Appstore, hizmetlerini iyileştirmek için tüm satın alım işlemlerinden %30 kesinti yapıyor. Sektörün önde gelen uygulama geliştiricileri de bu durumdan sıkıldı ve başka kapılar aramaya başladı. Bunun son örneği olarak Tinder, artık Google Play’in uygulama içi ödeme sistemini kullanmayacağını bildirdi.

Bloomberg’in haberine göre Tinder, ‘’uygunluk, kontrol ve seçimler’’ adı altında yeni bir ödeme yöntemine geçti. Bu yeni ödeme yöntemine göre kullanıcıların artık uygulama içi satın alım yapmak için doğrudan ödeme ayrıntılarını girmesi gerekiyor.

Önceden, Google hesabınıza bağlı mevcut kredi veya banka kartlarınızı ödeme için kullanabiliyordunuz. Şimdi ise müşteriler gelecekte yapılacak satın alımlarda kart bilgilerini saklaması için doğrudan Tinder’a bilgilerini veriyor. Uygulama, yeni ödeme yöntemi girildikten sonra Google seçeneğini kaldırıyor.

Tinder, artık Google Play Faturalandırma’yı kullanmak zorunda olmadığı için %30 ‘luk bir kesinti yaşamıyor ve bu yüzden birçok uzun vadeli aboneliklerin işlem ücretlerinde farklılığa gidiliyor. Son kullanıcılar için, bu yeni ödeme yöntemi eğer her satın alımda kredi kartı bilgilerinin girilmesini gerektiriyorsa uygulama içi satın alımlarda düşüş yaşanabilir.

Ayrıca müşterilerin mahremiyet ve güvenlik endişeleri artık Google’ın koruması altında olmayacak ve kullanıcılar bilgilerini başka platformlarda da paylaşmak zorunda kalacak.

Benzer bir uygulamayı ünlü Battle-Royale oyunu Fortnite yapmıştı ve Google Play’e çıkış yapmamıştı. Ancak bazı güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştı. Uygulama Fortnite’ın yaptığından farklı olarak hala Google Play Store’da bulunuyor.

Macquarie’deki araştırmacı Ben Schachter’e göre, Tinder’in hamlesinin Google’ın ana çizgisi üzerinde büyük bir etkisi olmayacak. Özetle, bu Google’ın faturalandırmasından sıkılmış diğer büyük geliştiriciler için de bir sinyal olabilir. Fakat küçük geliştiriciler için Google en ekonomik ve mantıklı platform olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/07/19/google-play-tinder-payment/
21
7
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
21
7
5
4
1