Tinder, Tarihinin En Büyük Tasarım Yeniliğine Gidiyor: Bir Ton Yenilik de Cabası

33
8
5
3
0
Tinder geliştiricileri, uygulamayla ilgili yaptıkları bir açıklamada büyük tasarım yenilikleri hazırladıklarını duyurdular. Bu yeniliklerle ilgili de bilgi veren geliştiriciler, uygulamaya bir Keşfet sayfası, "Hot Takes" isimli yeni bir bölüm ve profil sayfalarına video yüklenebilmesini sağlayan özelliğin geldiğini açıkladılar.

2012 yılında kullanıma sunulan ve hala dünyanın en popüler flört uygulamalarından bir tanesi olmaya devam eden Tinder, tarihinin en büyük tasarım değişikliklerinden bir tanesini yaptı. Yayınlandığından beri genel olarak aynı tasarımı kullanmaya devam eden uygulama, artık TikTok ve Snapchat'in karışımıymış gibi görünüyor.

Tinder tarafından hazırlanan bir basın gönderisine göre kullanıcılar artık, yepyeni bir deneyim yaşayacaklar. Özelliklere karar vermek için çok çalıştıklarını ifade eden geliştiriciler, özellikle de z kuşağının istediği yenilik projelerini hayata geçirdiklerini ve bu sayede onlara daha fazla hitap edeceklerini söylüyorlar. Peki bu uygulamanın tasarımı ve yeni özellikleri nasıl olacak?

İşte Tinder'ın tasarımında yapılan yenilikler

Tinder

Tinder'ın yeni özelliklerinden bir tanesi, "Hot Takes" olarak isimlendiriliyor. Kullanıcıların eşlemeden konuşmalarını sağlayan bu özellik, kısa süreli oyunlar oynanmasına da imkan tanıyor. Tinder, bu özelliğin sosyalleşmek için kullanılabileceğini ifade ediyor.

Tinder

Uygulamaya getirilen bir diğer özellik ise profil sayfasına eklenen video ekleme özelliği. Kullanıcılar bugüne kadar, Tinder'daki profil sayfalarına yalnızca fotoğraf ekleyebiliyorlardı. Ancak bu durum, son güncelleme ile değişiyor. Böylelikle bir Tinder kullanıcısı, kendisini kısa videolarla da tanıtabilecek.

Tinder

Tinder geliştiricilerinin bahsettiği son yeni özellik ise "Keşfet" sayfası. Kullanıcılar bu sayfada, kendi profilleriyle bağıntılı hesap görecek, bu hesaplarla doğrudan eşleşme imkanı yakalayacaklar. Hatta Tinder, bu Keşfet sayfasında bazı yarışma ve etkinlikler de düzenleneceğini ifade ediyor. 

Koronavirüs pandemisi, Tinder'ın çok daha popüler bir hale gelmesini sağladı. Hatta istatistikler, 2020 yılının Tinder için rekorlar yılı olduğunu söylüyor. Öyle ki bu uygulama, 2020 yılında hiç olmadığı kadar üye sayısı ile kullanım yaygınlığına ulaştı. Bu büyümenin farkında olan şirket, yapacağı çalışmalar ile Tinder'ın çok daha popüler olmasını sağlamayı amaçlıyor gibi görünüyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/tinder-video-explore-hot-takes/
33
8
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
33
8
5
3
0