Tarihin En Ünlü Gemisi Titanik'in 8K Videosu Yayınlandı: Enkazın Şimdiye Kadarki En Detaylı Görüntüsü [Video]

19
4
4
2
2
Tarihin En Ünlü Gemisi Titanik'in 8K Videosu Yayınlandı: Enkazın Şimdiye Kadarki En Detaylı Görüntüsü [Video]
OceanGate Expeditions, filmlere bile konu olmuş ünlü gemi Titanik'in ilk 8K videosunu yayınladı. Görüntüler, enkazın şimdiye kadarki en detaylı videosu olurken birçok yeni bilgiyi de araştırmacılara sundu.

1912 yılında bir buz dağına çarpması sonucunda Kuzey Atlantik’in soğuk sularına gömülen ve 1500’den fazla insana mezar olan Titanik’in tarihin en ünlü gemilerinden birisi olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Araştırmacılar da gişe rekorları kıran filmlere bile konu olan bu gemi hakkında araştırmalarını uzun yıllardır sürdürüyordu.

Bu çalışmalar devam ederken şimdi ise gemi ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Okyanus araştırmalarıyla bilinen OceanGate Expeditions, Atlantik’in derinliklerinde yatan geminin enkazının yeni görüntülerini yayınladı. Daha önce görülmeyen detayları içeren bu görüntü, 8K olmasıyla da dikkat çekti.

İşte Titanik’in 8K videosu

OceansGate Expedition, 8K çözünürlükteki videoyu geçtiğimiz salı günü YouTube üzerinden yayınladı. Video, ünlü enkazın şu ana kadar çekilen en kaliteli görüntüsü olmanın yanı sıra geminin detayları ve renkleri gibi konularda da yeni bilgileri araştırmacılara sundu. OceanGate Expedition başkanı da bununla ilgili, “8K görüntülerdeki inanılmaz detaylar, önümüzdeki yıllarda çekilecek benzer videolar ile birlikte araştırmacıların ve bilim insanlarının enkazı daha kesin bir şekilde incelemesine olanak tanıyacak. Ayrıca 8K görüntü, yakınlaştırdığımızda da 4K kaliteye sahip olmamızı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Görüntülerin ardından geminin iskele demirinde çapa üreticisi firma Noah Hignley & Sons Ltd.’nin ismi gibi birçok yeni detay ortaya çıktı. Araştırmacılardan Rory Golden da videonun sunduğu detaylar ile ilgili, “Yıllardır enkazı dalışlar yaparak inceliyorum, daha önce hiç bu kadar detay sunabilen bir görüntü görmemiştim. Eski kamera teknolojileriyle nedeniyle göremediklerimizi şimdi keşfetmek heyecan verici” ifadelerini kullandı.

Enkazın en gizemli yerlerinden biri olan Titanik’in arka kısmının da video ile birlikte 110 yıl sonra ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde izlenebildiğini belirten uzmanlar, son olarak Mayıs 2023’te de böyle görüntüler elde etmek için bir sefer planladıklarını ifade etti. Bu şekilde de önceki yıla ait görüntülerin karşılaştırılabileceği ve enkazın değişip değişmediğinin incelenebileceği aktarıldı.  

19
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
2
2