Peynir Ekmek Gibi Satan Toyota Corolla’nın 5 Yıldız Aldığı Çarpışma Test Videosu

42
21
6
4
1
Toyota'nın en popüler modellerinden bir tanesi olan Corolla, Euro NCAP çarpışma testlerine girdi. Testlerin tamamından başarıyla ayrılan Corolla, NCAP'ten 5 yıldızı kaptı.

Japon otomobil devi Toyota, Corolla ile sektörü kasıp kavuruyor. Dünyanın en çok satılan otomobili olan Corolla, geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla sattı. Ülkemizde de sıkça tercih edilen araçlardan bir tanesi olan Corolla'nın hatchback versiyonu çarpışma testlerine girdi. Arıza konusunda fazlasıyla başarılı olan Toyota, sağlamlık testlerinden de başarıyla geçti.

1997 yılında kurulan ve ortaya çıkardığı verilerle belirleyici olmayı başaran Euro NCAP, bu kez 2019 model bir Toyota Corolla hatchback'i test etti. Farklı kaza senaryolarının denendiği testlerden 5 yıldız almayı başaran Corolla, yetişkinlerin güvenliği konusunda yüzde 95, çocukların güvenliğinde yüzde 86 ve güvenlik yardımcıları konusunda da yüzde 77 oranında başarılı oldu.

Corolla, bu başarını Toyota Safety Sense sistemine borçlu. Toyota bu sistemi Corolla'nın hibrit versiyonlarında ve RAV 4'te de standart bir donanım olarak sunuyor. Bu sistemin özelliklerine bakacak olursak, otomatik olarak şeridi ortalayan akıllı şerit takip sistemi, otomatik olarak yanan uzun farlar, adaptif hız sabitleme özelliği ve Euro NCAP'in başarısına dem vurduğu ön çarpışma önleyici sistem. Bu sistem sayesinde aracın ön tarafında bulunan araç, yaya bisiklet gibi nesneler algılanıyor ve olası bir çarpışma durumunda hem acil fren yapıyor hem de yolcuların emniyet kemerlerini daha gergin bir hale getiriyor. Bu sayede yolcu güvenliği sağlanmış oluyor.

Araç üzerinde yapılan testler Euro NCAP'in YouTube kanalından da paylaşıldı. Paylaşılan o videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.rushlane.com/2019-toyota-corolla-crash-test-score-12311213.html
42
21
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
42
21
6
4
1