Toyota'nın Hibrit Araçları Camry Hybrid ve RAV4 Hybrid Türkiye'de Satışa Sunuldu

17
3
2
2
1
Hibrit araçları yaygınlaştırmak isteyen Toyota, iki hibrit aracını Türkiye'de satışa sunmaya başladı.

Japon araba üreticisi Toyota, yeni hibrit araçlarıyla birlikte Türkiye pazarındaki ürün sayısını 7'ye çıkardı. Toyota, sedan sınıfı Camry ile SUV sınıfı RAV4’ü ülkemizde de satışa sunmaya başladı. Bu iki araç Türkiye’de sadece hibrit motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

Türkiye’de satışa sunulan yeni hibrit araçlarla ilgili konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt “Hibrit artık gelecek stratejimizin temelini oluşturuyor. Toyota’nın 2020 vizyonu içinde her binek modelin bir hibrit versiyonu olması hedefini Türkiye olarak bir yıl öncesinden gerçekleştirdik. Artık her segmentteki binek otomobil modellerimizin birer hibrit versiyonu bulunuyor. Bunun yanında hibriti tercih edenlerin sayısı da günden güne artış gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Hibrit modellerin artık dizel araçların yerini aldığını söyleyen Bozkurt, “RAV4 Hybrid, 2019 yılında markamızın itici güçlerinden biri olacaktır. Camry'nin de lüks segmentte marka imajımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

E segmentinde yer alan ve kendi kendini şarj edebilen Camry, ilk olarak 1982 yılında üretilmeye başlandı ve yüzden fazla ülkede 19 milyondan fazla satmayı başardı. 100 km’de 4,3 litre yakıt tüketimi yapan araç 218 beygir gücüne sahip.

Tıpkı Camry gibi RAV4’te 2,5 litrelik bir hibrit motoruna sahip ve yakıt tüketimi de 4,5 litre. 0’dan 100 km/sa hıza 8,1 saniyede çıkabilen araç ise dört tekerden çekişli olarak satışa sunuluyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/japon-hibritlerin-fiyati-belli-oldu-2446519-ekonomi
17
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
2
1