Türk İş İnsanı, Rus Milyarder Roman Abramoviç'in Şirketini 1 Dolara Satın Aldı!

32
11
7
3
3
Roman Abramoviç'in İngiltere merkezli telekom şirketi Truphone, Türk-Alman iş insanı Hakan Koç tarafından sadece 1 dolara satın alındı. Anlaşmadan memnun olan Koç, biraz yatırımla Truphone'u hayata döndüreceğine inanıyor.

Zaman zaman satın aldığı şirketler ve sektörel yaşamındaki gelişmelerle haberlerimize konu olan Rus milyarder Roman Abramoviç, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ciddi yaptırımlara maruz kaldı ve varlığının ciddi bir bölümünü kaybetti. Kaybedilen varlıklardan bir tanesine de Truphone isimli İngiltere merkezli küresel mobil ağ şirketiydi. O şirket şimdi bir Türk iş insanının kontrolüne geçti. Hem de 1 dolar karşılığında...

TP Global Operations isimli şirketin sahibi olan Türk-Alman iş insanı Hakan Koç, geçtiğimiz yıl İngiltere hükümetine başvuru yapmış ve Truphone'u borçlarına ek olarak 1 dolar ödeme ile satın almak istediğini beyan etmişti. Hakan Koç'un başvurusu kabul oldu ve Truphone, resmen TP Global Operations bünyesine girdi.

Truphone'un değeri, 2020'de 500 milyon doların üzerindeydi

Truphone

2006 yılında hizmet vermeye başlayan şirket, daha çok SIM kart teknolojileri ve eSIM üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Rus milyarderin bu şirket için 370 milyon dolar civarında para harcadığı, şirket değerinin ise 2020 yılı itibarıyla 500 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor. Bu arada; Truphone'un Hakan Koç tarafından ödenecek borcunun ne kadar olduğu bilinmezken Koç'un anlaşma şartlarına göre 19 milyon dolar yatırım yapacağı da ifade ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakan Koç, şu ifadeleri kullandı: "Çok rahatlatıcı bir durum. Sonunda çalışmaya başlayacağız. Şirketin nereye gideceğini bilmeden çalışan arkadaşlar için çok külfetli bir dönem oldu. Müşterilerimiz de şirkete sadık kaldı. Şimdi onlara da neler olduğunu rahatça anlatabileceğiz. Truphone bugüne kadar kazandıran bir yer olmamış. Şirketi sürdürülebilir kılmak için biraz para yatırmak gerekecek. Şirketi yaptırım uygulananların elinden almak, ona değer katacak."

Peki Hakan Koç kim?

Hakan Koç

Almanya'da yaşamını sürdürmekte olan Hakan Koç, Auto 1 isimli ikinci el otomobil odaklı şirketi ile iş dünyasına tepeden giriş yapan bir isim. Kurduğu şirketi büyütmeyi başaran Koç, Almanya'nın en zengin kişilerinden biri olarak biliniyor. Auto 1 ise Avrupa’nın en büyük ikinci el araba platformu olarak hizmet veriyor. Hakan Koç'un servetinin 5 milyar euronun üzerinde olduğu tahmin ediliyor...

Kaynak : https://haberglobal.com.tr/dunya/rus-milyarder-roman-abramovicin-sirketi-1-dolara-turk-isadaminin-oldu-227609
32
11
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
32
11
7
3
3