Türk Oyun Şirketi Rollic Games, 168 Milyon Dolara Zynga'ya Satılıyor

172
103
60
22
16
1 Haziran’da İstanbul merkezli yerli oyun şirketi Peak Games’in tamamını 1,8 milyar dolarlık rekor bir bedel karşılığında satın alan ABD merkezli Zynga, bir başka Türk mobil şirketi Rollic Games’i 168 milyon dolar karşılığında satın alacağını açıkladı.

"Hypercusual" ya da Türkçe karşılığı ile “hiperbasit” mobil oyun sektörünün en gözde firmalarından bazıları, bildiğiniz üzere Türkiye’den çıkıyor. 2018’de önce Gram Games, ardından Peak Games’in bölümünü ve 2020 Haziran’da 1,8 milyar dolar ile tamamını satın alan Zynga’dan yeni bir hamle daha geldi. Yerli mobil oyun şirketi Rollic Games, 168 milyon dolar nakit karşılığında Zynga tarafından satın alınacak.

Reuters tarafından aktarılan satış anlaşmasınn detaylarına göre "G Knots 3D" ve "Tangle Master 3D" gibi “hypercusual” türündeki mobil oyunlarıyla bilinen Rollic; ilk etapta %80 oranında Zynga’ya devredilecek. Anlaşma gereği, şirketin kalan %20’lik bölümü ise önümüzdeki 3 yıl içerisinde aşama aşama Zynga bünyesine geçirilecek ve böylece satış tamamlanmış olacak.

Zynga’nın Türk mobil oyun şirketlerine olan yakınlığı Rollic Games ile devam ediyor:

rollic games

Elindeki oyun portföyünü şirketleri satın alarak genişletmeye devam eden Zynga, Rollic satın alımı ile ilgili bir açıklamada bulundu. Zynga İcra Kurulu Başkanı Frank Gibeau; hypercusual türü oyunların, mobil cihazlarda en hızlı büyüyen oyunlar olduğunu belirtti. Gibeau, ayrıca şirket satın almanın yeni kullanıcılar kazanmak adına harika bir yol olduğunu vurguladı.

ABD’li firmanın bir diğer Türkiye satın alımı da böylece gerçekleşecek. Aslında Zynga sadece Türk şirketlerini değil, dünya çapında kullanıcı kitlesi edinmeyi başaran diğer gözde mobil oyun şirketlerini de bünyesine katmaya devam ediyor. Şirket, daha önce Small Giant Games’i 560 milyon dolar, NaturalMotion’u da 527 milyon dolara satın almıştı.

Türk mobil oyun şirketlerinin peş peşe gelen başarıları, dünya ekonomi gündemine giriyor:

Türk mobil oyun sektörünün son yıllarda Masomo, Gram Games ve Peak Games gibi şirketlere yakaladığı yükseliş ise geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük ekonomi gazetesi Nikkei’ye manşet olmuştu. Açıklanan verilere göre Türk mobil oyun şirketlerinin elde ettiği gelirlerin %90’ı yabancı ülkelerden geliyor. Nikkei’ye göre Türkiye’de kurulan ve kurulacak olan oyun şirketleri, rekor satışlar sebebiyle, yabancı şirketlerin daha çok ilgisini çekmeye başlıyor. Böylece Türkiye’ye yapılan yatırımların da ciddi oranda artması bekleniyor.

172
103
60
22
16
Emoji İle Tepki Ver
172
103
60
22
16