25
16
7
6
4

Ülkemizde bilimsel gelişmelerin yetersizliği sıklıkla konuşuluyor. Peki bu gerçekten böyle mi? Bu videomuzda ülkemiz mühendisleri tarafından geliştirilen ve pek çoğumuzun yerli olduğundan bihaber olduğumuz teknolojileri inceledik. Medipol Üniversitesi’nde gerçekleşen Tanıtım Günleri’nde ülkemizin elinden çıkarak tüm dünyada etkin bir biçimde kullanılan teknolojileri tanıyacağız.

Edge teknolojisi, wi-fi çipleri, F-16 radar sinyali, 6G, uzayda biyolojik görüntüleme, holo tomografik mikroskop, pasif radar ve askeri telsiz çipi gibi teknolojilerin Türk mühendisler tarafından geliştirildiği öğrenildi.

Wi-Fi Çipi de Türk Mühendislerin Ürünü

Günümüzde bilgisayarlarımızda, televizyonlarımızda, telefonlarımızda ve hatta buzdolaplarımızda kullandığımız Wi-fi teknolojisi, Yrd. Doç. Dr. Hakan  Doğan tarafından Qualcomm firması patenti altında üretilmiştir. Doğan, aynı zamanda ülkemiz için geliştirilen askeri telsiz çiplerinin de tasarımcısıdır.

Bu teknolojilerin dışında askeri olarak hala günümüzün en iyi uçaklarından olan F-16’larda bulunan radar sinyali de ülkemiz mühendislerine ait. Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir tarafından üretilen CHPMax5000 isimli bu teknoloji, F serisi uçakların pek çoğunda bulunmaya devam ediyor.

Medipol Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerden ders alarak ülkemizin geleceğine katkı yapmak sizlerin de elinde. Üniversite tercihlerinde güzel bir sıralamaya girerek başarı elde eden öğrencilere kapısını açan Medipol Üniversitesi, dolgun dersleri ve başarılı öğretim üyeleriyle Türkiye’nin geleceği için yeni insanları yetiştiriyorlar. Medipol Üniversitesi tanıtım günleri hakkında daha çok bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

25
16
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
25
16
7
6
4