Türkiye’de Yalnızca Bir Kişide Olan Garip İsim

196
28
10
10
7
Karaman'da yaşamını sürdüren Kaşmen Akpınar, Türkiye'nin en özel ismine sahip vatandaşı olabilir. Üstelik Akpınar, isminin anlamını ve neden böyle bir isme sahip olduğunu dahi bilmiyor.

Herhangi bir isim araştırması gerçekleştirdiğinizde bazı isimlerin çok fazla tercih edebilirsiniz. Nadir isimleri keşfetmek ise, sık kullanılan isimleri keşfetmeye göre oldukça zor. Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşamını sürdüren Kaşmen Akpınar, daha önce hiç görülmemiş ismiyle bu konuda belkide listenin zirvesinde bulunuyor.

21 yaşındaki Kaşmen Akpınar, aynı isme sahip birini bulabilmek için sosyal medya ve arama motorlarında fazlasıyla vakit harcamış ancak aynı ismi kullanan başka kimseyi bulamamış. Akpınar, vefatından önce babasına neden böyle bir ismi tercih ettiğini sorduğunu ancak babasının soruya yanıt vermediğini dile getirdi.

isim

Kaşmen Akpınar, yalnızca neden böyle bir isme sahip olduğunu değil, isminin ne anlama geldiğini de merak ediyor. Zira çevrimiçi platformlarda isminin anlamını bulmak için büyük çaba gösteren Akpınar, isminin ne anlama geldiğini hala bilmediğini ifade ediyor.

“İsmimin anlamını çok merak ediyorum.” diyen Kaşmen Akpınar, özel bir isme sahip olmasının günlük hayatta da karşısına bazı zorluklar çıkardığını söyleyerek, “İlk defa öğrenenler telaffuz zorluğu çekiyor. İsmimi Kaşmer veya Kaşmir gibi yanlış telaffuz edenlere kızıyorum” diyor.

196
28
10
10
7
Emoji İle Tepki Ver
196
28
10
10
7