Türkiye'deki GSM Firmasına Ait 50 Milyon Kişinin Bilgileri Karaborsada Satıldı

317
35
16
12
8
50 milyon kişinin bilgilerine ulaşarak sahte kimlik üzerinden telefon hattı ve banka hesabı açan örgüt, Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi. 16 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, GSM firmalarından birinin şifresini yasal olmayan yollarla ele geçirip, abonelere ait kişisel bilgileri kullanarak dolandırıcılık yapan suç örgütünü çökertti.

Ankara, Adana, Antalya, Hatay, Karabük, Denizli, İstanbul ve Kırklareli'nde bulunan suç örgütü üyeleri, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Ekipler, üyelerin GSM abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaştıktan sonra T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı fotokopisi, adres, anne kızlık soyadı, anne-baba isimleri, doğum yeri ve tarihi gibi bilgilere de ulaşarak sahte kimlik hazırladıklarını keşfetti.

mobil operatör

Bunun üzerine, hazırladıkları sahte kimlikler üzerine izinsiz GSM hattı çıkartan ve başka kişiler adına banka hesabı açarak yasa dışı kazandığı paraların izini bu şekilde silmeye çalışan 16 kişi ekipler tarafından gözaltına alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda 50 milyon kişiye ait olan kayıtların üçüncü parti kurum ve kişilere para karşılığında satıldığı bilgisi ortaya çıktı. Mahkeme, 16 kişiden 7'sini tutuklarken 9'unu da adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/skandal-gsm-firmasi-sifresi-ele-gecirildi-50-milyon-kisinin-bilgileri-karaborsada-satildi-5227553/
317
35
16
12
8
Emoji İle Tepki Ver
317
35
16
12
8