Türkiye'ye Gelen Uçakta Kapıyı Açmaya Çalışan Kadına 600 Bin TL Ceza

234
30
27
16
13
22 Haziran tarihinde Türkiye'ye uçuş yapan uçağın kapısını uçuş ortasında açmaya çalışan kadının ne ceza alacağı belli oldu. Uçuşu engelleyen, havayoluna maddi zarar verebilecek ve daha da önemlisi yüzlerce kişinin hayatını tehlikeye atan bu eylemin cezası da ağır oldu.

25 yaşındaki Chloe Haines isimli kadın, 22 Haziran tarihinde Stansted Havaalanı'ndan Dalaman'a yapılan uçuşta uçak havadayken acil durum kapısını açmaya çalıştı. Jet2 isimli hava firması, Haines isimli kadını agresif ve tehlikeli davranışlar sebebiyle suçladı.

Uçuşu tehlikeye giren Jet2, kadın kabin içerisinde kabin ekibi tarafından sakinleştirilirken iki adet jet eskortluğunda Stansted Havaalanı'na geri döndü.

havayolu

(Haines'i durdurmaya çalışanlardan biri üzerine oturmuşken diğeri de ellerini tutuyor.)

Kabin ekibine saldıran ve uçağın kapısını uçuş ortasında açmaya çalışan Haines, uçak içerisinde büyük bir paniğe sebep olmuştu. Konuyla ilgili atılan tweetlerde kadının alkollü hatta uyuşturucu etkisi altında olabileceği belirtilmişti.

Kadını durdurmaya çalışanlardan biri "(Haines) son derece genç ve çelimsiz olmasına rağmen güçlü bir erkek gibiydi. Bunu sadece biri [bir uyuşturucu ismi veriyor] kullandığı zaman görmüştüm. Süper güçleri var gibiydi" açıklamalarında bulundu.

acil çıkış kapısı

Haines, Stansted Havaalanı'na inişin ardından uçağı ve yolcuları tehlikeye atması sebebiyle Essex Polisi tarafından tutuklandı. Haines'in kefaleti ödendiği için alınan kararla Haines'in 30 Temmuz tarihine kadar şartlı tahliyesi gerçekleşmişti.

Maddi boyutunun yanı sıra birçok kişinin hayatını da hiçe sayan bu girişim, tabii ki de cezasız kalmadı. Jet2 isimli havayolu şirketi, kadını ömür boyu havayolundan yasakladı ve 85.000 sterlin (605 bin TL) para cezası verdi.

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/07/18/jet2-fines-chloe-haines-85000-air-rage-forced-emergency-landing-10407906/
234
30
27
16
13
Emoji İle Tepki Ver
234
30
27
16
13