‘Flamingo Cenneti’ Tuz Gölü Kurudu, Binlerce Flamingo Yavrusu Hayatını Kaybetti: Görüntüler Korku Filmi Gibi [18+]

340
101
9
7
7
Tuz Gölü'nde 5.000 civarı flamingonun ölmesi, konuyu bir anda Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline getirdi.İddialara göre söz konusu ölümlerin nedeni, bölgedeki çiftçilerin yanlış sulama uygulamalarıydı. Konya Valiliği, medyaya yansıyan haberler üzerine açıklama yaparak, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde canlılara zarar vermediğimiz bir olay yaşanmasın. Bu kez Türkiye'nin en özel göllerinden bir tanesi olan ve 'Flamingo Cenneti' olarak bilinen Tuz Gölü'nde çok can sıkacak bir olay yaşandı. Tuz Gölü'nde, beş bin civarı flamingo yavrusu öldü ve ortaya korku filmlerini aratmayan manzaralar çıktı. Bu ölümlerin nedeni ise iddialara göre bölgedeki çiftçilerin yanlış sulama uygulamaları oldu...

Edinilen bilgilere göre bölgede yaşayan çiftçiler, göle olan su akışını bentlerle kesti. Bu da gölün kurumasına yol açtı ve 5.000 civarında flamingo yavrusu kuraklık nedeniyle öldü. Dürüst olmak gerekirse böyle bir katliama nasıl göz yumulduğunu anlamak mümkün değil. Zira birinci derece doğal sit alanı olan Tuz Gölü, kuşların göç yolu üzerinde olması nedeniyle de büyük bir öneme sahip.

Konya Valiliği, flamingoların şüpheli ölümleriyle ilgili soruşturma başlattı

ölü flamingo

Konunun taraflarından olan Konya Valiliği, yaşanan olayın medyaya yansıması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ölümlerle ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve inceleme yapacak özel bir komisyonun oluşturulduğu bilgisi verildi. Soruşturmanın, Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerinin gizemini açığa çıkarması bekleniyor. Konya Valiliği'nin konuyla ilgili tam açıklaması şöyle;

"13 Temmuz 2021 tarihinde kamuoyuna yansıyan, Tuz Gölü'nün Konya-Cihanbeyli Gölyazı bölgesindeki flamingo ölümleriyle ilgili Valiliğimiz tarafından gerekli araştırma ve soruşturma çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca flamingoların yaşam döngüsünü olumsuz etkileyen hususlar ve alınabilecek ek tedbirlerle ilgili Valiliğimizce oluşturulan uzman komisyon, alanda incelemeler yapmaktadır."

Tuz Gölü'ndeki flamingo faciasının korku filmini aratmayan görüntüleri

ölü flamingo

tuz gölü flamingo

flamingo katliamı

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-57831306
340
101
9
7
7
Emoji İle Tepki Ver
340
101
9
7
7