Çok Yakında Twitter'daki Bot Hesapları Gerçeklerinden Şıp Diye Ayırt Edebileceksiniz: Profillerde Böyle Görünecek!

24
2
0
0
0
Botlar yüzünden sık sık eleştirilerin odağında yer alan Twitter, botları daha kolay ayırmayı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik ile birlikte artık doğrulanmış telefon numaraları da Twitter'a eklenecek.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan mikroblog sitesi Twitter, uzun zamandır botlara karşı olan mücadelesine devam ediyor. Özellikle Elon Musk'ın platformu satın almaya karar verip sonra da vazgeçtiği dönemde "Kandırıldım" demiş ve platformda çok fazla bot olduğundan şikayet etmişti. 

Twitter cephesinden gelen yeni bir adım, bot hesapları ayırmanın yeni bir yolunu kullanıcılara sunacak. Tersine mühendislik yapan Jane Manchun Wong'a göre Twitter, "doğrulanmış telefon numarası" etiketini kullanıma alacak.

Mavi tık yetmez, doğrulanmış numara da lazım

wong

En basit haliyle anlatmak gerekirse, telefon numarasını doğrulamış kullanıcıların Twitter profillerinde gri renkli bir "telefon numarası doğrulanmış" etiketi karşımıza çıkacak. Takipçiler ve takip edilenler bilgilerinin hemen üstünde, bioda yer alacak bu etiket gri renkli olacak.

Twitter bu etiket aracılığıyla insanların telefon numaralarını ve e-postalarını doğrulayarak hesaplarını hem daha güvenli hem de daha gerçekçi kılmalarını sağlamayı amaçlıyor. Tabii ki bütün botlar kötü değil, o yüzden botlar hesaplar için de bir etiket geleceği belirtiliyor. Ayrıca doğrulanmış telefon numarası gibi bilgiler hem hesapları korumayı hem de çalınan hesapları geri almayı kolaylaştırıyor. 

Öte yandan telefon numarasını vermek bir anlamda da telefon numarasını riske etmek anlamına geliyor. Daha yakın zamanda 5.4 milyon Twitter kullanıcısının isimleri, telefon numaraları ve e-posta adresleri bir hacker tarafından sızdırıldı. 2020 yılında ise doğrulama amaçlı mavi tikler, dolandırıcılar tarafından Bitcoin vurgunları için kullanıldı. 

Yeni özelliğin ne zaman kullanıma açılacağı, sadece hesap sahibinin mi yoksa tüm kullanıcıların mı telefon numarasının doğrulandığını görebileceği henüz bilinmiyor. Şu anda hesaplardaki telefon numaralarının doğrulanıp doğrulanmadığı analiz sekmesinde bulunabiliyor olsa da yeni özellik sayesinde böyle bir işleme gerek kalmayacak.

 

Kaynak : https://beebom.com/twitter-phone-number-labels-test/
24
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
2
0
0
0