Twitter'a Yapılan Saldırı Öncesinde 1.000'den Fazla İnsanın Panele Erişim İzni Olduğu İddia Edildi

12
4
1
1
0
Geçtiğimiz hafta Twitter'da yaşanan saldırıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters'ın iddiasına göre saldırı öncesinde Twitter'ın yönetici paneline 1.000'den fazla insan erişim sağlayabiliyordu.

Günümüzün en büyük sosyal medya platformlarından Twitter, geçtiğimiz hafta büyük bir skandalla gündeme gelmişti. Platformda aralarında Bill Gates, Elon Musk ve Barack Obama gibi pek çok ünlü ismin bulunduğu Twitter hesapları, bir takım kişiler tarafından bir şekilde ele geçirilmişti.

Hesaplardan bir şekilde paylaşım yapmayı sağlayan bu kişiler, paylaşımlarında hesapların takipçilerinden bir kripto cüzdanına Bitcoin atmalarını istemişti. Bunun karşılığında da attıkları Bitcoin'in iki katını geri kazanacakları vaadini vermişlerdi. Twitter, olaya kısa sürede müdahele ederek krizi durdurmayı başarmıştı.

1.000'den fazla kişi yönetici paneline girebiliyordu:

twitter

Twitter'da yaşanan bu skandal kısa sürede sona erse de hakkında sorulan sorular ve bu hesapların nasıl ele geçirildiği veya hesaplardan nasıl paylaşım yapıldığı soruları hâlâ sorulmaya devam ediyor. Twitter, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bazı çalışanlarının sosyal mühendislikle manipüle edildiklerini açıklamıştı.

Tüm bu açıklamaların ardından Twitter'ın bu skandalı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters tarafından ortaya atılan iddiaya göre toplamda 1.000'den fazla insan, Twitter'da bu saldırıyı mümkün kılan platform araçlarına bir şekilde erişim sağlayabiliyordu. Reuters'ın yaptığı bu habere Twitter'dan henüz bir yanıt gelmedi.

twitter

Reuters'ın haberinde yer alan iddia, daha önce Twitter'da çalışan iki kişi tarafından ortaya atıldı. Bu iddiaya göre hem Twitter çalışanları hem de üçüncü parti anlaşmalı taraflar, Twitter'da bu saldırıya imkan veren yönetici paneline erişim sağlayabiliyordu. Ancak erişim sağlayabilen kişilerin sayısı şu an için tam olarak bilinmiyor.

Twitter'ın yaptığı 'sosyal mühendislik' açıklaması ve bu iddialar birleştirildiğinde saldırı hakkında ortaya daha net bir tablo çıkıyor. Eğer durum iddiadaki gibiyse saldırganların ihtiyaçları olan tek şey yönetici paneline erişimi olan 1.000'den fazla çalışandan ya da ortaktan birkaçıydı. Tabii bu iddiaların doğruluğu henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://mashable.com/article/twitter-admin-panel-access-hack/
12
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
1
0