"Gerçek Dünyanın Iron Man"i, Yeni Uçan Aracını Test Etmek İçin 25 Gönüllü Arıyor

11
4
0
0
0
'Gerçek Iron Man' olarak anılan ve uçan kaykayıyla büyük başarılara imza atan Fransız mucit, yeni aracının testleri için 25 kişi aradığını paylaştı. Adaylar, ABD'ye gönderilecek ve yeni aracı test edecek.

Geliştirdiği uçan kaykayıyla tüm dünyaya ismini duyurmayı başaran ve ‘Gerçek Iron Man’ lakabını edinen Fransız mucit Franky Zapata, pek çok kişinin ilgisini çekecek bir duyuru yaptı. Geçtiğimiz yıllarda uçan kaykayıyla Manş Denizi’ni geçmeyi başaran mucit, yeni geliştirdiği uçan aracının testleri için 25 ‘cesur gönüllü’ aradığını paylaştı.

43 yaşındaki mucitin testler için gönüllü aradığı yeni aracı, JetRacer isimli, tek kişilik uçan araç idi. Basitçe insan taşıyabilen jet motorlu bir drone olan yeni araç, 10 jet motoruyla birlikte kalkış yaparak 10 bin feet (3 bin metre) yüksekliğe çıkabiliyor. Karbonfiber ve titanyumdan üretilen araç, iki joystick ile kullanılıyor.

Adaylar test için ABD'ye gönderilecek:

jetracer

Zapata tarafından paylaşılan bilgilere göre testlere öncelikle 100 kişi başlanacak. Bir seçim aşaması olan bu 100 kişilik aşamada adaylar, simülatör testlerini de içeren testlerden geçecek. Bu seçimlerin ardından 25 kişi, aracı birinci elden test etmek için ABD’ye gönderilecek. Adayların testlere katılmaları için karşılamaları gereken şartlar ise şu şekilde listelendi:

  • 18 yaş ve üzeri olmak
  • En fazla 90 kilogram ağırlığında olmak
  • Tıbbi uygunluk beyanı sunmak
  • ABD’ye seyahat etme konusunda hiçbir engele sahip olmamak

Zapata, neden cesur gönüllüler istediğiniyse aslında problemin kendisinde olduğunu söyleyerek açıkladı:

“Sorun bende. Şu an için biraz daha hızlı gitmekten korkuyorum”

Zapata’nın açıklamasına göre araç, 250 kilometre/saat hıza kadar ulaşabiliyor. Fakat Zapata, şu ana kadar 130 kilometre/saatin üzerine çıkmadığını paylaştı.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11091179/Real-Iron-Man-hoverboard-inventor-recruiting-25-people-test-new-craft.htm
11
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
0
0
0