19
3
2
2
2

S-400 hava savunma sistemleri ülkemize gelmeye başladı. Ülkemizin hava savunması konusundaki ihtiyaçlarını büyük oranda giderecek olan bu sistemlerin gelişi, birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti ancak biz, işimiz olan teknolojik kısımlarla ilgilenerek füzelerin ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını açıklayan bir video hazırladık.

Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze S-300 ile yüzde yetmiş gibi bir benzerlik gösteriyor. Çoklu hedef takibinin yanı sıra yüksek hızlara çıkabilmesi de füzeyi günümüzün gelişmiş füzeleri arasına sokuyor.

Adından da anlaşılabileceği üzere havada bulunan, başka bir deyişle uçanı kaçanı görüp olası tehlikelere karşı bizleri koruyan bu füzelerin son derece şaşırtıcı özellikleri bulunuyor.

Füzelerin çıkabildiği hızlar, çalışma prensipleri ve yapabildikleri gibi birçok konunun cevabını sizler için araştırdık. Dahası, tüm bunları iki dakikaya sığdırmaya çalıştık. Zamanlama konusunda biraz başarısız olsak da sizleri S-400 füzelerini anlatmaya çalıştığımız ve uzun zaman sonra tekrardan aramıza katılan konseptimiz '2 dk'da Teknoloji' videomuzla baş başa bırakıyoruz.

19
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
2
2