Soyuz 61'in Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Çekilen Büyüleyici Fotoğrafı

23
5
1
0
0
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotların Dünya'dan fırlatılan bir rokete şahit olmaları nadir bir durum değil ancak bir Amerikan astronotunun çektiği son görüntü, gördüğümüz en güzel roket görüntülerinden biri olmaya aday oldu.

NASA astronotu Christina Koch, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’de görevine devam ederken Soyuz 61’e ait olan inanılmaz bir anı fotoğrafını çekerek ölümsüzleştirdi. Fotoğraf, Kazakistan'ın Baikonur Cosmodrome bölgesinden fırlatılan ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru ilerleyen Rus uzay aracını gösteriyor.

Christina Koch'un çektiği o fotoğraf:

soyuz 61

Koch, Twitter hesabına “En iyi arkadaşınız yaşamı boyunca hayalini kurduğu uzaya gitme işini gerçekleştirirken bu anın Uzay İstasyonu’ndan nasıl göründüğünü yakaladım” yazdı. Fotoğrafını çektiği Soyuz 61, Koch'un tweet'inde bahsettiği arkadaşı NASA uçuş mühendisi Jessica Meir’ı taşıyordu. Ayrıca gemide, Rus uzay ajansı Roscosmos'tan Oleg Skripochka ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Hazzaa Ali Almansoori de vardı. Bu yolculuk ilk kez BAE'den bir astronotun uzaya gittiğini de bizlere gösteriyor.

Bu muhteşem fotoğraf Soyuz’un ikinci evresinin parıldayan bir görüntüsünü gösterirken, fotoğrafta dikkatimizi çeken ilk şey ise roketten çıkan duman izi. Bu tuhaf duman izi, muhtemelen uzay aracının Dünya’dan uzaklaşmaya başladıkça yaptığı küçük rota düzeltmelerinden kaynaklanıyor. Oldukça kıvrımlı bir yapıya sahip olan duman izi, ışık ve kontrast ile birlikte sanki tuvale çizilmiş bir resim gibi görünüyor.

Bu büyüleyici Soyuz 61 görüntüsü tesadüfen çekilmedi. ISS'de Koch ile birlikte olan diğer beş astronot ve kozmonot, uzay aracının yaklaşımını izlemek için özel olarak toplanmıştı. Bir NASA astronotu olan Andrew Morgan attığı tweette: “#Expedition60'ın altı üyesinin tümü, bu nadir gösteriyi görmek için hazır” dedi.

Kaynak : https://www.newscientist.com/article/2217892-christina-koch-snapped-this-majestic-picture-of-soyuz-61-from-the-iss/
23
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
1
0
0