UPS Kargo, Drone Taşımacılığı İçin Lisans Aldı

13
2
1
1
0
ABD merkezli global kargo şirketi UPS Kargo, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için drone taşımacılığı lisansı aldı. İlk etapta hastane yerleşkeleri gibi yerlere hizmet götürmeyi planlayan şirket, drone'larını çok uzak mesafelere uçurmak için çalışıyor.

Merkezi ABD’de bulunan ve global çapta hizmet veren bir kargoculuk şirketi olan UPS, drone ile hava yolu üzerinden taşımacılık yapmak için lisans almaya hak kazandı. Drone ile verilen hizmetlerini bir an önce genişletip geliştirmek isteyen şirket, ilk etapta ülkedeki hastane yerleşkelerine hizmet götürecek ve sağlık sektörünün dışında kalan müşterilerine de küçük çapta hizmetler sunmaya başlayacak.

Öte yandan UPS’in gelecek hedefleri arasında farklı sektörlerden pek çok farklı müşteri için çeşitli nesneleri taşımak ve drone’ları gözün gördüğü ufuk çizgisinin ötesine kadar uçurmak bulunuyor. Şirket, bu yöntem sayesinde müşterilerine eşsiz çözümler sunmak ve hizmet alanını tahmin edilenin çok daha üzerine çıkarmak istiyor.

UPS CEO’su David Abney, gelecekte drone’lara yeni kullanım alanları oluşturmayı hedefliyor:

UPS kargo drone

Drone ile taşımacılık lisansının alınmasının üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UPS CEO’su David Abney, yapılan bu hamleyle insanların tarihin yazılışına tanıklık ettiğini belirtirken, işlerinin henüz bitmediğini de dile getirdi. Bu teknolojinin UPS için yeni kapılar açtığını ve müşterilerin sorunlarının çözümü için eşsiz bir hizmet sunduğunu belirten CEO, gelecekte drone'lara yeni kullanım alanları oluşturacaklarını ve bunları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Yaptığı inovatif hamlelerle müşterilerinin beğenisini kazanan UPS, kısa vadeli planların yanı sıra uzun vadeli planlara da yatırımlarda bulunuyor. Uzun vadeli bu planlar arasında ise teslimat hizmetlerinin ülke çapında yeni hastanelere, tıbbi yerleşkelere de yayılması, gelecekteki hizmet artışını sağlarken drone güvenliğini doğrulamak adına yer temelli, tespit et ve önüne geç (DAA) teknolojilerinin hızla kurulması gibi şeyler bulunuyor.

Şirket şu anda drone ile taşımacılık için gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Bu aşamada drone ile hizmetlerin ne zaman başlayacağı bilinmiyor fakat şirket, kumanda merkezlerinin kurulması için yoğun mesai harcıyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/dronelar-ufuk-cizgisinin-otesine-gececek-41379830
13
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
0