Üsküdar’da İnşaat Çalışmalarının Durdurulmasına Neden Olan Tarihi Kalıntılar Bulundu

51
7
5
2
0
Üsküdar'da bir arsada gerçekleştirilen kazı çalışmaları sırasında tarihi eserler keşfedilince inşaat çalışmaları durduruldu.

Binlerce yıllık tarihi bulunan İstanbul’un her metrekaresinden tarihi eser fışkırıyor desek yeridir. İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirilen bir inşaatta temel kazma çalışmaları gerçekleştirirken tarihi bir yapı keşfedildi. Tarihi yapının keşfinin ardından iş makineleri bölgeden çıkarıldı ve çalışmalar durduruldu.

Yeni bir tarihi eserin keşfiyle birlikte direkt olarak yetkililere haber verildi ve söz konusu alanda çalışma başlatılacağı öğrenildi. İlk gelen bilgilere göre söz konusu tarihi yapı, eski bir hamama ait. Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin, konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu;

“Burası tescilli bir parsel. Tescilli parsel üzerinde tarihi bir yapı, geçmişten günümüze ulaşan tarihi bir yapının olduğu gösteren bir parsel. Parselin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait. Vakıflar Genel Müdürlüğü bir tasarrufta bulunmuş, tarihi kalıntıların üzerine bir apartman yapmaya karar vermiş. Biz de geldik incelemelerde ve tespitlerde bulunduk.

Tescilli alanlarda temel kazısı yapılmadan önce İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden yetkililerin gelip denetim yapılması gerekiyor. Kanunen bunları yapmak zorundalar. Bundan sonraki süreçte inşaat durdurulur. Arkeoloji Müzesi'nden yetkililer gelir denetimlerini yaparlar.”

Kaynak : https://www.haberturk.com/uskudar-da-insaat-calismasinda-tarihi-kalintilar-bulundu-2479204
51
7
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
51
7
5
2
0