Uzmanlar, Felaket Senaryosu Benzeri İklim Değişikliği Verilerini Açıkladı

46
6
3
1
0
ETH Zürih'te bulunan bilim insanları, günümüzün en büyük sorunlarından olan iklim değişikliği konusunda bir araştırma gerçekleştirdi. Korku filmi senaryolarını aratmayan ve ciddi sorunlar ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre Avrupa'da ortalama 3,5 ila 4 derece bir sıcaklık artışı bekleniyor.

İklim değişikliği, Dünya'nın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri olarak görülüyor. Ortalama sıcaklıkların değişmesiyle birlikte Dünya üzerindeki iklimsel dengeler de farklı değişiklikler gösterebiliyor. Sıcaklıkların gitgide artmasının Dünya üzerindeki etkileri de düşünüldüğü zaman sonuçların son derece yıkıcı olabileceği tahmin ediliyor.

ETH Zürih'te iklim değişikliği üzerine araştırmalar gerçekleştiren bilim insanları 2050 yılına kadar Roma'nın Adana kadar sıcak bir yer olacağını belirtti. Araştırmanın incelediği diğer alanlara da bakıldığı zaman son derece ciddi ve korkutucu sonuçlar ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Avrupa'da hava sıcaklığı 3,5-4 derece artacak

iklim değişikliği

ETH Zürih'te yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yılın neredeyse her zamanında yağış alması ve serin havasıyla bilinen Londra'nın da geleceği pek iç açıcı değil. Bilim insanları, Londra'nın gelecekte Barcelona kadar sıcak bir yere dönüşeceğini belirtti.

Avrupa'daki sıcaklıklar konusunda da bir sonuç ortaya koyan araştırmacılar, kıtadaki ortalama sıcaklıkların 3,5 ila 4 derece bir artış göstereceğini belirtti. Bunun yanı sıra en çok etkilenecek yarımkürenin kuzey yarım küre olduğu ifade edildi.

küresel ısınma

Kuzey yarım kürede bulunan ülkeler için konuşmak gerekirse genellikle kuzeyde bulunan ülkelerin güneydeki ülkelere göre daha serin bir iklime sahip olduğu bilinmekte. Araştırma, kuzey kentlerindeki mevcut hava sıcaklıklarının ortalama bin kilometre güneyde bulunan ülkelerin sıcaklığına yakın bir değere sahip olacağını belirtti.

Neredeyse tüm ülkelerin ciddi şekilde etkileneceği iklim değişikliği konusundan en az ekvator bölgesinin etkileneceği ifade ediliyor. Sıcaklıklar konusunda bir değişiklik gözlemlenmezken bölgenin çok daha sert sağanak yağışlarla karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Son olarak Paris iklimini de inceleyen bilim insanları, Paris'teki hava sıcaklıklarının Avustralya'nın başkenti Canberra kadar sıcak olacağına da dikkat çekti. Konumu itibarıyla kuzeyde bulunan Paris'in sıcaklıklarının bu denli yüksek olmasıysa durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201908261039999790-iklim-degisikligi-verileri-aciklandi-2050-yilinda-roma-adana-kadar-sicak-olacak/
46
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
46
6
3
1
0