Volkswagen ve Ford, Otonom Araçlar İçin Anlaşmaya Çok Yakın

15
3
3
2
0
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ikisi, otomotiv endüstrisinin geleceği olarak görülen otonom araçlar üzerinde birlikte çalışmak için temaslarını sürdürüyor. Yetkililere göre Volkswagen ve Ford yakında büyük bir anlaşmayla karşımıza çıkabilir.

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford ve Alman devi Volkswagen, otonom araçlar için güçlerini birleştirmeye çok yakın. Otomotiv endüstrisinin iki önemli firmasının bu konuda 2 aydır temas hâlinde olduğunu açıklayan üst düzey bir Volkswagen yöneticisi, anlaşmada ciddi bir mesafe kat edildiğini söyledi.

Anlaşma hakkında konuşan yöneticinin yanı sıra Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess'in bugün Ford ile yapacakları anlaşma için kullandığı "İyi gidiyor ve neredeyse tamamlandı” ifadesi, iki şirketin yakın zamanda büyük bir girişim ortaklığı yapacağının kesin işareti olarak yorumlandı. ABD'de varlıklarını güçlendirmeleri gerektiğini açıklayan Diess, otonom araçlar için yüklü miktarda yatırım yapan Ford'un oldukça iyi bir partner olacağını düşünüyor.

İki şirketin yetkililerinden gelen haberlere göre yakın bir zamanda imzalanacak olan anlaşma, iki şirketin de otonom araçlar alanında elini güçlendirecek. Otomotiv endüstrisinin iki devinin başlatacağı ortaklığın ne gibi sonuçlar doğuracağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/06/vw-and-ford-may-soon-have-a-deal-on-self-driving-cars/?utm_source=mainrss
15
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
2
0