WattPad Gibi Türkçe Destekli 5 Mobil Kitap Uygulaması

16
6
5
2
1
Çoğu zaman Watpadd şeklinde yanlış yazılabilen Wattpad, kitap okuma alışkanlıklarını tüm dünya üzerinde sonsuza kadar değiştirdi. Wattpad hikayeleri oldukça fazla, aynı zamanda da oldukça hızlı bir şekilde okunabildiği için oldukça popüler hale geldi. Bizler de Wattpad benzeri, ancak basılmış kitap okumayı mümkün kılan platformları bir araya getiren bir yazı hazırladık.

Kitap okumanın en güzel yanı, sayfaları ellerimizle çevirip, eğer yeni bir kitapsa o yeni kitap kokusunu koklaya koklaya bu zevki tatmaktır. Ancak bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Örneğin uzun bir geziye çıkacaksanız ve okumak istediğiniz kitaplar varsa, yükten dolayı bütün kitapları yanınıza alamayabilirsiniz. İşte bu noktada imdadınıza Wattpad gibi platformlar yetişiyor.

İşte bu noktada yardımımıza koşan e-okuyucular ve e-kitap uygulamaları mevcut. Bizler de hazırladığımız listede sizlere Wattpad yerine kullanabileceğiniz e-kitap uygulamalarını göstermek istedik. Tabii bizim listemize eklediğimiz uygulamalarla ilgili farklı olan bir durum var. Bu uygulamalarda hikaye paylaşımları değil, gerçek kitaplar sunuluyor.

Wattpad nedir, neden bu kadar popüler?

wattpad

Wattpad dünya genelinde kullanılan, en büyük hikaye paylaşma ve okuma platformu. Uygulama ücretsiz olarak mobil cihazlara indirebildiği gibi bilgisayarlar üzerinden de kullanılabiliyor. Platform ülkemizde de oldukça popüler durumda. Yazımızın başlarında, listemizde bulunan uygulamalarda gerçek kitaplar olduğundan bahsetmiştik.

Wattpad’in ne kadar popüler olduğunu daha iyi anlatmak için şunu söyleyelim. Platformda paylaşılan bazı hikayeler sonrasında çok beğenildiği için gerçekten kitap olarak basılmaya başlandı. Gelelim platformun neden bu kadar popüler olduğuna. Öncelikle bu platform ücretsiz ancak bu durum içeriklerin kalitesiz ya da az olduğu anlamına gelmiyor.

Wattpad bu konuda oldukça iddialı. Herhangi bir insanın platforma girerek beğeneceği bir hikaye bulamaması imkansız. üm bunların yanında, yukarıda bahsettiğimiz gibi bu platformlarda hayatına başlayan yazarların kitaplarının basıldığı da oluyor. Yani Wattpad’de yayınlanan hikayeler bazen hiç de küçümsenecek gibi hikayeler olmuyor.

Wattpad’le adını duyuran yazarlar:

büşra küçük

Wattpad’te paylaştığı hikayelerin başarısı doğrultusunda adını duyurup kendi kitabını yazan isimler olduğunu söylemiştik. Kitabevleri bu gibi durumlarda satışları da göz önünde bulundurarak yazarları kendi bünyelerine katmak için bir yarışa girerler.

İşte bu yarışın ve yazarların kendi başarılarının sonucunda kitapları fiziksel olarak basılan ve satılan isimler arasında Öznür Yıldırım, Büşra Yılmaz, Alya Öztanyel, Büşra Küçük ve Sedef Nehir Erdem gibi isimler bulunuyor.

Eğer Wattpad konusunu kapadıysak, mobil cihazlarımızda kitap okumamızı sağlayan diğer güzel uygulamalara da birlikte bakalım. Listede işinize yarayacak, elinizdeki e-kitapları okuyabileceğiniz çok sayıda uygulama da var.

Moon+ Reader:

moon reader

  • Desteklenen diller: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolda dahil 42 dil
  • İnternet sitesi

Yüksek görüntü kalitesi, bir kitabı dijital ortamda okurken kullanıcı deneyimini en çok etkileyen faktörlerden biri. Moon Reader da tam olarak bunu sunuyor. Gece ve gündüz modları da bulunan uygulama, göz yorulmasını minimum düzeylerde tutmakta başarılı

Ücretli olarak da kullanılabilen Moon Reader, ücret ödendiği zaman reklamsız bir deneyim vadediyor. Bunun yanında birçok cihazdan giriş hakkı da sağlandığı gibi, okuma istatistiklerinizi de incelemenize olanak tanıyor. Bu arada Moon Reader, yalnızca Android üzerinde var.

Kobo:

  • Desteklenen diller: Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Flemenkçe, İtalyanca, Portekizce, Japonca
  • İnternet sitesi

Kobo’nun ilk olarak öne çıkan özelliklerinden biri, uygulamanın kendi ekran parlaklığını ve kelime boyutarını dilediğiniz gibi ayarlayabiliyor olmanız. Tüm bunların yanında, uygulamayı telefonunuz dik ya da yatay konumdayken kullanabiliyorsunuz.

Kobo ayrıca sizin kitap okurken yaptığınız seçimlerden harekete geçerek size kitap önerileri de sunuyor. Bu arada kitap okurken, Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde paylaşım yapmanız da mümkün.

Google Play Kitaplar:

google kitaplar

Bildiğiniz üzere Google, bir arama motorundan çok daha fazlası. Şirket, dünyanın en büyük video izleme platformu olan Youtube’un ve dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android’in sahibi.

Hal böyle olunca, Google’ın kitap işine girmesi de çok garip değil. Google Kitaplar, bünyesinde birçok dünya klasiğini barındırıyor, bunların birçoğu da ücretsiz. Tabii ki de platform üzerinden satın alabileceğiniz kitaplar da var.:

Kütüphanem:

kütüphanem

Kütüphanem, Kitapyurdu tarafından üretilmiş bir mobil kitap okuma uygulaması. Uygulama, evinizde bulunan kitapları barkodları aracılığıyla telefonunuza kaydedip, sonrasında telefonunuzdan okumanıza olanak sağlıyor.

Tüm bunların yanında, kitaplarınızı gruplara ayırmanız da mümkün. Gruplara ayırılmış kitapları sonrasında rahatlıkla yeniden bulabiliyorsunuz. Yani almak için okuduğunuz kitapların aklınızdan çıkması pek mümkün olmuyor.

Calibro:

calibro

  • Desteklenen diller: Türkçe, Almanca, Çince, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca dahil toplam 31 dil
  • İnternet sitesi
  • Android
  • iOS

Calibro, kitap okumak için sunduğu mobil uygulamanın yanında e-okuyucu satışı da yapan bir kuruluş. Uygulama, listemizde de bulunan Kobo ile benzerlikler taşıyor. Ancak bizim topraklarımızda üretildi. Yani yerli bir e-kitap uygulaması.

Calibro ile ilgili söylememiz gereken bir şey var. Uygulama Google Play Store’da bulunmuyor. Bu yüzden Android kullanıyorsanız, verdiğimiz bağlantıda bulunan APK dosyasını indirerek telefonunuza kurmanız gerekiyor. Eğer iPhone kullanıcısıysanız yine verdiğimiz bağlantıdan iTunes’a giderek oradan indirmeniz gerekiyor

Wattpad’in açtığı yolda kendilerine farklı yollar çizen mobil uygulamaları listelediğimiz haberimizin sonuna geldik. Bu uygulamalar için kitap okumanın ve ucuz kitap almanın en kolay yolu olduğunu söyleyebiliriz.

Bu uygulamalar alternatif kitaplara yönelmenin ve ingilizce kitap, korku kitapları gibi kitap tavsiyeleri almanın da en efektif yollarından bazıları. Online kitap okuma yolunda ilerleyen tüm kitapseverlere buradan selam olsun.

16
6
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
6
5
2
1