WhatsApp'ın Gizli Sohbetlerinizi Gerçekten Gizli Yapan "Sohbet Kilidi" Özelliği Kullanıma Sunuldu [Video]

23
4
2
0
0
WhatsApp'ın yeni güncellemesinde sohbet mesajlarınızı kilitleyebilir ve meraklı gözlerden koruyabilirsiniz!

En son 2 yıl önce sohbet yedeklerini şifreleme özelliği üzerinde çalışmalar gerçekleştiren WhatsApp, bu kez de sohbetler için aynısını yapmayı planlıyor. WhasApp'ın "Sohbet Kilidi" özelliği, tıpkı iCloud'daki gizli fotoğraflar gibi çalışacak. 

Uygulamaya getirilen yeni güncellemedeki detaylara göre şirket, bu yeni özellikle birlikte tam bir sohbet gizliliği sağlayacak. Sohbetler, yalnızca sohbet eden kişiler tarafından görüntülenebilecek. Meta, yaptığı bir duyuruda özelliğin bugün herkes için kullanıma açıldığını duyurdu.

Bir sohbeti kilitlediğinizde parola veya parmak izi girmeniz gerekecek

Yeni özellikle birlikte bir sohbeti kilitlediğinizde, sohbet parolanız veya parmak iziniz olmadan açılmayacak. Bunun yanı sıra açmaya çalışan kişi parolayı art arda yanlış girerse, yalnızca sohbet geçmişinin silinmesi şartıyla mesajlara erişim sağlayabilecek.

Böylece sohbete getirilen bu kilit, aynı zamanda medyaların da gizli kalmasına yardımcı olacak. Aynı zamanda fotoğraflar telefon galerinize kaydolmayacağı için şifreyi bilmeden veya parmak izinizi okutmadan birisinin bu sohbete erişmesi de neredeyse imkansız olacak.

Yeni "Sohbet Kilidi" özelliğş, bugün itibarıyla kullanıcılara sunuldu. 

Sohbet kilidi özelliğinin nasıl çalışacağını görüntülemek için videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://blog.whatsapp.com/chat-lock-making-your-most-intimate-conversations-even-more-private
23
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
4
2
0
0