Windows 10'un Yeni Emoji ve Sembol Seçim Ekranı Nasıl Kullanılır?

37
15
4
2
2
Windows 10 ile birlikte genellikle akıllı telefonlarda kullanmaya alıştığımız emojiler, kişisel bilgisayarlarda da kullanılmaya başlanmış ve kullanıcılar, bilgisayarlar üzerinde çalışan akıllı telefon uygulamalarında da emoji kullanma olanağına sahip olmuşlardı. Zaman içinde Microsoft, emoji ve sembol panelinde bazı eklemeler ve güncellemeler yaparak bu özellikleri gelişmiş bir hâle getirdi. Gelin Windows 10'un bu özelliklerini nasıl daha verimli kullanabileceğinize yakından bakalım.

Windows 10'un bir süre önce kullanıma sunduğu emoji ve sembol özelliği, bilindiği gibi Mayıs 2019 güncelleştirmesiyle yenilendi ve birçok yeni özelliğe kavuştu. Özellikle yazı tabanlı emoji diye nitelendirebileceğimiz ve ( ¯\_(ツ)_/¯) şeklinde örnek verebileceğimiz yeni kaomojiler, emoji seçim ekranındaki en büyük değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. 

Emoji ve sembol panelinin klavye kısayoluyla açılıyor olmasından dolayı birçok kullanıcının hâlâ karşılaşmadığı bu özelliği kullanabilmek için yazı yazarken ilk olarak Windows tuşuna basılı tutarken "."ya basmanız gerekiyor. Yani kısaca "Windows+." kısayolunu kullanmalısınız. Açılan ekranın nasıl daha verimli kullanılacağına dair birkaç tüyoya gelin yakından bakalım.

3 temel bölüm: Emoji, kaomoji ve semboller

windows 10 emoji sembol

Açılan ekranlarda 3 alt başlıkta emoji, kaomoji ve semboller sekmeleri bizleri karşılıyor. Bahsedilen sekmelere geçiş yapmak için üst kısımdaki ikonlara tıklamanız yeterli olacak. Panelin en alt satırında bulunan bar ise arama butonunu içeriyor. Arama ikonunun üzerine tıklayarak aradığınız emojiyi bulmanız da mümkün. Panelden kolayca çıkmak için de klavyedeki "Esc" tuşunu kullanabilirsiniz. 

Emoji sekmesinin kullanımı, klasik akıllı telefonlarda olduğu gibiyken semboller bölümü, eski Karakter Haritası ekranının yerini alıyor. Semboller sekmesinin Karakter Haritası ekranına göre çok daha kolay kullanıldığını belirtelim. Para birimi, geometrik işaretler, matematiksel işlem operatörleri gibi sembollerin yer aldığı sekme, kategori özelliği sayesinde aradığınız sembolü kolayca bulmanızı sağlıyor. Semboller sekmesini emoji panelini açtıktan sonra üzerindeki sembol ikonuna tıklayarak kullanabilirsiniz.

Siz de Mayıs 2019 güncelleştirmesini alanlardansanız "Windows+." kısayolunu kullanarak emoji ve semboller panelini açıp yukarıdaki gibi kullanarak denemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Deneyimlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.onmsft.com/how-to/how-to-get-the-most-out-of-windows-10s-new-emoji-and-symbols-selector
37
15
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
37
15
4
2
2