Windows 10’daki Garip “Turuncu Ekran Görüntüsü” Hatası Çözüldü

14
7
3
2
1
Windows 10’unun son güncellemesinde ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar garip bir “turuncu ekran” hatası ile karşılaşmışlardı. Windows, bugün açıklama yapılarak hatanın çözüldüğünü açıkladı.

Windows 10’nun son güncellemesi olan KB4512941’i yükleyen kullanıcılar, ekran görüntüsü almak istediklerinde turuncu bir ekranın karşılarına çıktığını belirtmişlerdi. 

Microsoft konuyla ilgili olarak, “Kullanıcılar, Lenovo Vantage uygulaması yüklü durumdayken ekran görüntüsü almak istediklerinde turuncu bir renk tonu ile karşılaştıklarını bildirdiler. Ekran görüntüsü alırken ya da ekran görüntüsü almak için başka araçlar kullanılırken doğal olmayan bir turuncu ile karşılaşıldı. Bu sorun, Lenovo Vantage’in Göz Bakımı Modu özelliğinden kaynaklanmaktadır. Sorun 5 Eylül civarında başladı.” açıklamasını yaptı.

windows 10 turuncu ekran hatası

Lenovo da bir açıklama yaparak sorunun Vantage’den kaynaklandığını kabul etti. Lenovo açıklamasında, “Bu sorun, Lenovo Vantage’in Göz Bakımı Modu özelliğinden kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için Göz Bakım Modu’nu devre dışı bırakmak ya da Lenovo Vantage’deki renk sıcaklığını sıfırlamak gerekiyor.” çözümünü sundu. 

Lenovo Vantage kullanıcıları, sorunun çözümü için Lenovo’nun sitesine bakabilirler.

Kaynak : https://www.thurrott.com/windows/windows-10/216008/weird-screenshot-issue-in-windows-10-is-resolved
14
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
3
2
1