Windows 10’daki Garip 'Turuncu Ekran Görüntüsü Hatası'

57
7
4
2
1
Windows 10’un son gelen güncellemesi “turuncu ekran” sorunu ile beraber geldi. Yeni güncellemeyi yükleyen kullanıcılar ekran görüntüsü almak istediklerinde turuncu bir ekranla karşılaşıyorlar.

Windows 10’un son yayınlanan güncellemesi KB4512941’de yüksek işlemci kullanımı ve düzgün çalışmayan Windows Arama hizmeti ile ilgili haberler çıkmıştı. Son güncelleme olan KB4512941’le ilgili bir başka hata daha ortaya çıktı. Ekran görüntüsü almak isteyen Windows 10 kullanıcıları  turuncu ya da kırmızı bir ekranla karşılaşıyorlar.

windows

Kullanıcıların paylaştıkları hata raporlarına göre ekran görüntüsü alınmak istendiğinde ekran tamamen kırmızı oluyor. Bir kaç farklı yöntemle ekran görüntüsü almaya çalışan kullanıcılar aynı kırmızı ekranla karşılaşmaya devam etti. 

Kırmızı/turuncu ekran hatası sadece ekran görüntüsü alındığında ortaya çıkmıyor. Bir başka kullanıcının gönderdiği hata raporuna göre oturum açmak için bilgiler girildikten sonra masaüstünde birkaç dakika sonra kırmızı renk ortaya çıkıyor. 

Bu hatanın bilgisayarların grafik sürücülerinden kaynaklı olabileceği düşünülüyor. Grafik sürücüsünün güncellenmesi ile sorunun ortadan kalkabileceği iddia edildi. 

Hatayı engellemek için grafik sürücünüzü şu şekilde güncelleyebilirsiniz:

  1. Aygıt Yöneticisine girip, Görüntü Bağdaştırıcılar kısmına tıklayın.
  2.  Sürücü kısmına tıklayın. 
  3.  Sürücü kısmından “Sürücüyü Güncelle” kısmı tıklayın. 
  4. “Otomatik olarak ara”yı seçin.
  5.  Talimatları takip edin ve bilgisayarınızı baştan başlatın. 

Yukarıda anlattığımız şekilde sürücü güncellenmezse bilgisayar üreticisinin internet sitesinden grafik sürücüsünde bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Kaynak : https://fossbytes.com/orange-screenshot-bug-windows-10-kb4512941/
57
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
57
7
4
2
1