Microsoft, Windows 7 Kullanıcılarına Windows 10'a Geçiş İçin Açılır Pencerede Bildirimler Gönderecek

78
14
14
8
0
Windows 7 için Microsoft'un vereceği desteğin sonlanmasına kısa bir süre kaldı. Microsoft, verdiği desteğin biteceğini kullanıcılara pop-up bildirimler aracılığı ile bildirecek.

Microsoft'un Windows 7'ye sağladığı destek, 14 Ocak 2020'de sona eriyor. Teknoloji devi, önümüzdeki 9 aylık süreçte kullanıcıların cihazlarını Windows 10’a yükseltmesini hatırlatan çeşitli bildirimler göndermeye hazırlanıyor.

Microsoft, bu bildirimlerin yalnızca Windows 7 kullanıcılarına gönderileceğini söylüyor. Şirket; hangi mesajı, ne zaman ve nerede göstereceğini ise açıklamadı. Microsoft bir blog yazısında, "Anımsatıcıları şimdi başlatarak bu geçiş için plan yapmanızı umuyor ve hazırlanmak için zamanınızın olmasını amaçlıyoruz" diyor. “Bu bildirimler, yalnızca bilgi sağlamaya yardımcı olmak için tasarlandı. Onları tekrar görmek istemezseniz, "Beni bir daha haberdar etme" seçeneğini seçebilirsiniz.”

Microsoft, daha önce Windows 10'da açılır bildirimleri (pop-up) denedi. Örneğin, kullanıcıları OneDrive'a çekmek için ipuçları yayınladı. Ancak bazı kullanıcılar, bu bildirimlerden memnun değildi. Microsoft, o dönem açılır bildirimleri kaldırsa da şimdi yeniden kullanmayı planlıyor.

Windows 7 işletim sistemine sahip bilgisayarlar, 14 Ocak 2020’den itibaren bu bilgisayarlar virüs ve kötü amaçlı yazılım riskleri ile karşı karşıya gelecek. Desteğin kesilmesi, Microsoft'un artık yazılım veya güvenlik güncellemelerinde teknik destek sağlamayacağı anlamına geliyor. Sizin bu uyarılar hakkında düşünceniz nedir? Microsoft'un Windows 7 desteğini kaldırmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/3359450/windows-7-pop-ups-end-support.html#tk.rss_software
78
14
14
8
0
Emoji İle Tepki Ver
78
14
14
8
0