World of Tanks İçin Düşmana Korku Salacağınız 10 Taktik

39
15
1
1
0
Aylık yüzbinlerce oyuncusu olan ücretsiz çevrimiçi oyun World of Tanks ve oyunun mobil sürümü World of Tanks Blitz, gelişmiş grafikleri ve eğlenceli oynanışı ile oyuncuları cezbediyor. Mac OS, Windows, iOS ve Android işletim sistemlerinin hepsinde oynayabileceğiniz oyunun en can alıcı taktiklerini sizlerle paylaşıyoruz.

World of Tanks, yıllardır oyun ekosisteminde bulunan ve en çok oynanan ücretsiz çevrimiçi oyunlardan biri. Oyunda sadece tanklardan oluşan bir takım halinde düşmanlarınız ile geniş bir alanda çatışıyorsunuz. Tabii ki rakiplerinizi alt etmekte zorlanmamak için için tankınızı geliştirmeniz de gerekiyor.

Oyunda pata küte çatışmanın yanı sıra, taktikler, stratejiler ve harita bilgisi de oldukça önemli. Haliyle bu kadar çok oyuncuya sahip olan bir oyunun taktikleri fazlasıyla merak ediliyor. Biz de sizler için “World of Tanks nasıl oynanır” sorusunu yanıtlıyor ve oyuna dair rakiplerinizi kolayca alt edebileceğiniz efsane taktikleri sizler ile paylaşıyoruz.

World of Tanks hangi platformlarda oynanabiliyor?

world of tanks hile

World of Tanks, bir tarayıcı oyunu olarak ilk PC için çıkış yaptı. Ardından oyunun ücretsiz olması ve iyi bir oynanış + grafik sunması dolayısıyla iyi bir ivme yakaladı. İvme yakalamasıyla birlikte oyunun PlayStation 4 ve mobil sürümü olan World of Tanks Blitz yayınlandı. Bir tarayıcı olmaktan çıkan World of Tanks Steam’e de geçiş yaptı.

World of Tanks indirmek için yapmanız gereken şey PC için buraya tıklamak. PS4 için ise mağaza linkini buradan bulabilirsiniz. Mobilde World of Tanks oynamak istiyorsanız iOS için buradan, Android için buradan indirme bağlantılarına ulaşabilirsiniz. Eğer Android cihazınızdaki Google Play mağazasında oyunun desteklenmediğini görürseniz, ayrı olarak World of Tanks APK’sını indirerek cihazınıza kurup oynayabilirsiniz.

World of Tanks taktikleri:

Taktik 1: Siperleri iyi kullanın

world of tanks blitz hile

World of Tanks’in devasa geniş çevrimiçi haritasında bir siper bulmak aslında tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Bir siper bulup onun arkasından saldırılarınızı gerçekleştirmek hem sizi güvende tutacak hem de rahatlıkla düşman tanklarını patlatmanızı sağlayacaktır.

Bu siperler görsellerde örneklerini gördüğünüz gibi binalar, kayalar veya patlamış tank kalıntıları olabilir. Tek yapmanız gereken şey siperden tank namlunuzu çıkartıp çabuk bir şekilde ateş etmek ve ardından siperin arkasına geri çekilip şarjörünüzü yeniden doldurmak.

Taktik 2: Etrafınızdaki yüzey şekillerini kendi avantajınıza kullanın

world of tanks taktikleri

Bir diğer taktiğiniz ise yüzey şekillerini iyi kullanmak olmalı. Örnek olarak siz fazla yüksek olmayan bir tepedeyken düşmana gitmeyin, onun size gelmesini bekleyin. Bu sayede ilk atış avantajı sizde olmuş olacak ve hasar alma olasılığınız bir hayli düşük olacak.

Eğer çok yüksek bir yerde iseniz daha avantajlısınız zira düşmana tepenin ucuna gelip saldırınızı gerçekleştirip geri çekildiğinizde neredeyse hiç hasar almıyorsunuz. Ayrıca tepede olmasanız bile tepelerin eteklerindeyken duvarlara yakın gitmeniz her zaman daha güvenli ilerlemenizi sağlayacaktır zira havan toplarından da korunuyor olacaksınız.

Taktik 3: Asla olduğunuz yerde uzun süre sabit durmayın

world of tanks alman tankı

Aslında bu taktik, bütün Counter Strike ve League of Legends gibi mobilitenin hayat kurtarıcı olduğu oyunların oyuncuları tarafından iyi bilinen ve uygulandığı zaman lig atlatan bir taktik. World of Tanks’de de bu mantık şöyle işliyor; eğer açık alanda savaşıyorsanız, sabit durduğunuz anda kolay bir hedef haline geliyorsunuz.

Sağa ve sola hızlı manevralar yapmak bu oyunda bir tankı kontrol ettiğiniz için zor olduğundan, burada yapmanız gereken şey şu: Açık alandayken rakibinize ateş edin, ilerleyin ve ilerlediğiniz sürede mühimmat yenileyin, durup ateş edin ve aynılarını tekrar edin. (Tüyo: Tankınızı hemen durdurmak için klavyenizde boşluk tuşuna basmanız yeterli.)

Taktik 4: Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için

Grup halinde savaşmak, hayatta kalma olasılığınızı arttırır zira oyuncular birbirlerini destekleyen konumda olur. Eğer takım arkadaşlarınızdan çok ilerdeyseniz onları bekleyin, gerideyseniz beklemelerini isteyin. Tek gitmek eğer izci tankı değilseniz her zaman kötü bir fikir olacaktır zira kolayca yok edilebilirsiniz.

Örnek olarak önde izci tankları, ortada zırhlı ağır tanklar ve arkada zırh delici güçlü topa sahip tanklar olacak şekilde bir dizilim oluşturup birbirinizden ayrılmazsanız kaybetme olasılığınız çok düşük olacaktır.

Taktik 5: Manuel nişan alma vs. Otomatik nişan alma

Oyunda deneyimli oyuncular her zaman manuel nişan alma özelliği ile oynar zira bu çoğu zaman daha faydalıdır. Otomatik nişan almanın şöyle kötü yönleri bulunuyor:

  • Otomatik nişan alma her zaman rakip tankın ortasına hedef alır ki bu da çoğu zaman nişan alınacak en iyi yer olmayabilir. Tanklara ateş ederken ön ve arka tekerlerine, taretlerine ya da gövdesine hedef almak daha yararlı olabiliyor.
  • Otomatik saldırı, hareketli hedeflerin hareket ettiği yöne nişan almaz. Bu sebeple de hareketli hedeflere açtığınız ateşler her zaman karavana oluyor.

Otomatik nişan alma sadece kısa mesafeli çatışmalar içerisinde işe yarar bir hale geliyor. Örnek olarak bir düşmanın etrafında dolanmak gibi. Onun dışında manuel nişan alma kullanmak daha faydalı olacaktır.

Taktik 6: Rakipler ile birer birer savaşın

world of tanks steam

Rakip tankların hepsi ile aynı anda savaşmaya çalışmayın zira zararlı çıkan siz olursunuz. İlk önce bir sipere sığını bir tankı, ardından diğerini indirmeniz daha kolay olacaktır çünkü ikisiyle aynı anda savaştığınız zaman bile hasar görmüş bir tank size güçlü bir geri saldırı yapabiliyor. Örnek olarak bir siperin ardına sığının, bir hedefi indirin ve ardından diğerine yönelin.

Taktik 7: Rakiplerin zayıf bölgelerine ateş edin

world of tanks zayıf noktalar

World of Tanks tanklarında ateş ettiğiniz zaman daha fazla zarar verebileceğiniz belirli zayıf noktalar bulunuyor. Bu bölgelere ateş etmek her zaman savaşlarınızda size avantaj sağlayacaktır. O bölgeler ise şöyle:

  • Arka taraf ve ön gövdenin aşağı tarafı: Mümkün olabildiğince rakiplerinizin arkasına geçmeye çalışın zira ön gövdenin altını vurmak pek kolay değil.
  • Taret kenarları: Ön taraftaki taretin iki tarafı da zayıf bölge olarak belirlenmiş. Vurması biraz zahmet isteyen bu bölgeye de ateş edebilirsiniz.
  • Tank giriş kapağı: Tankın giriş kapağı da oldukça düşük bir zırh değerine sahip.
  • Ön ve arka teker: Tank tekerlerinin ön ve arka taraflarındaki büyük tekerlere isabetli saldırı gerçekleştirdiğiniz zaman rakibinizi belirli bir süre yerine sabitliyorsunuz ve bu onları kolay hedef haline getiriyor.
  • Yakıt deposu: Bu zayıf nokta fazla bilinmese de oldukça yüksek hasar bırakabileceğiniz bir nokta.

Taktik 8: İzci iseniz agresif oynamayın

Eğer bir izci tankı aldıysanız rakiplerinize karşı agresif oynamayın, yani onlara ateş etmeyin. Çünkü onların zırhlarını delemeyeceksiniz ve kamuflajınızı da kaybetmiş olacaksınız. Bunun sonucunda da fark edilip yok edilme ihtimaliniz bir hayli yüksek.

Ancak bu kuralı iki şekilde esnetebilirsiniz: 1) Havan topçuları ile karşı karşıya geldiğiniz zaman saldırın (çünkü onların zırh değerleri düşük oluyor). 2) Oyun sonuna doğru arka saflardaki tanklara saldırın.

Taktik 9: Oyunda en sık oynanan tankların mühimmat yenileme sürelerini ezberleyin

Rakipleriniz ile çatışma halindeyken ne zaman ateş edeceğinizi ve ne zaman bir siperin arkasına geçeceğinizi bilmeniz size büyük avantaj sağlayacaktır. Özellikle bu taktik kısa mesafeli savaşlarda çok iş görüyor zira ateş ettikten sonra siperden ne kadar süre sonra çıkacağınızı bildiğiniz zaman o çatışmayı %90 kazanıyorsunuz.

Taktik 10: Harita farkındalığı

world of tanks blitz

Her çevrimiçi savaş oyununda olduğu gibi bunda da harita farkındalığı çok önemli bir unsur. World of Tanks’de harita farkındalığınızı geliştirmek için mini haritanızı büyütün ve her 5 saniyede bir ufak bi’ bakış atın. Bu sayede arkanıza geçmiş olan veya kanatlarınızdaki düşmanları görebilir ve ona göre pozisyon alabilirsiniz.

Bütün odağınızı savaş halinde olduğunuz tanka vermeyin ve müttefiklerinizin nerede olduğuna/yardıma ihtiyacı olup olmadığına bakın. Sonuç olarak sizi öldüren tank hep sizin görmediğinizdir.

39
15
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
15
1
1
0