Xbox Konsollarının Yeni Arayüzü Ortaya Çıktı: Game Pass Reklamı Gibi Anasayfa Yapmışlar

15
3
2
1
0
Xbox Konsollarının Yeni Arayüzü Ortaya Çıktı: Game Pass Reklamı Gibi Anasayfa Yapmışlar
Xbox'ın konsolları için 2023 yılında kullanıma sunacağı yeni arayüzden ilk görüntüler ortaya çıktı. Anasayfanın Xbox Game Pass reklam panosu gibi görünmesi de eleştirilerin hedefi oldu.

Microsoft’un uzun yıllardır büyük bir başarıyla sattığı Xbox konsolları, 2017 yılında tanıtılan Game Pass sistemi ile kelimenin tam anlamıyla taçlanmıştı. Daha sonraları PC için de duyurulan Game Pass sistemi, Xbox’ın oyunlara olan bakış açısını değiştirmesine ve hem konsollar hem de PC için bugüne kadarki en büyük abonelik sisteminin kurulmasına yol açmıştı.

Sadece 2021 yılında Game Pass’ten 2.9 milyar dolar kâr elde eden Xbox, görünüşe göre bu sistemi kullanıcıların “gözüne sokmaya” devam edecek gibi. Keza Xbox konsollarının ortaya çıkan yeni arayüzü de bunu doğrular nitelikte

Game Pass reklamı gibi anasayfa

The Verge yazarı Tom Warren’ın incelediği yeni arayüz, 2023 yılında tüm Xbox konsollarında kullanılabilecek. Henüz erken geliştirme aşamasında olan arayüze baktığınızda ise bunun bir anasayfa mı yoksa Game Pass reklamı mı olduğunu anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Anasayfaya yukarıdan aşağıya doğru baktığımızda en üst sırada en son oynadığınız oyunları görebiliyorsunuz. Bu kısımda aynı şekilde tüm kütüphanenizi, Microsoft Store’u, başarımlarınızı ve Game Pass’e gelecek yeni oyunları da görebileceğiniz sekmeler mevcut.

İkinci bölüme geçtiğimizde ise Game Pass’e en son eklenen oyunları görüyoruz. Üçüncü bölümde ise sabitlediğiniz uygulamaları görebileceksiniz. İşte tam olarak bu noktadan sonra (en azından şimdilik) kaldıramayacağınız ya da değiştiremeyeceğiniz bölümler karşınıza çıkıyor. Game Pass’in ücretsiz oyunları, en popüler oyunlar, dikkat çeken hikayeli oyunlar ve hatta yeni çıkan Call of Duty Modern Warfare 2’ye özel bir bölüm bile mevut. Tom Warren, yaptığı incelemede bu kısımların şu anda değiştirilemediğini ve kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterdiğini belirtiyor.

Şu anda bu özelliği test eden kullanıcılar Xbox’ın Reddit forumunda olumsuz geri bildirimlerde bulunduklarını ve bu “reklam kokan” arayüzün daha sade ve kullanışlı olması gerektiğini bildirdiklerini ifade ediyor. Tabii ki bu arayüzün şu anda çok erken bir geliştirme aşamasında olduğunu ve ilerleyen zamanlarda baştan aşağı değişebileceğini de belirtelim.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/10/27/23426189/microsoft-xbox-home-new-ui-dashboard-2023
15
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
0