Bazı Xiaomi Modelleri İçin Android 10 ROM’u Yayınlandı

25
2
2
1
0
Xiaomi’nin telefonlarından MI A2, MI MIX 2 ve MI MIX 2S için Android 10 özelliklerini kullanmayı sağlayan ROM yayınlandı. Resmi güncelleme ise daha sonra gelecek.

Android 10 işletim sistemi yakında telefonlarda kullanılmaya başlayacak. Bazı kişiselleştirilmiş ROM geliştiricileri ise Xiaomi’nin 3 modeli için şimdiden Android 10 ROM'u üretti. 

Romun kullanılabileceği üç telefon MI A2, MI MIX 2 ve MI MIX 2S oldu. Aslında bu telefonlar hali hazırda Google’ın Pixel modelleri için yayınladığı en son Android versiyonuna sahipler. Kişiselleştirilmiş ROM ise alpha sürümünde. Henüz bir özelleştirme olmayan bu version, ROM’un AOSP versiyonu olarak kabul ediliyor. 

Öte yandan ROM sorunsuz değil ve kamera uygulaması çalışmıyor. Kamerayı kullanmak için Google Play Store’dan başka bir uygulama indirmek gerekiyor. 

android 10

ROM'u indirmeniz için XDA forumlarında indirme linkleri bulunuyor. Bu linklerden gerekli bütün dosyaları indirebiliyorsunuz. Tabii hiç bu işe girmeyip güncellemeyi de bekleyebilirsiniz. Zira Xiaomi'nin güncelleme konusunda rakiplerinden bir miktar da olsa daha hızlı olması bekleniyor. 

Şu anda resmi olarak Android 10 denenebilecek olan cihazlar Pixel serisi telefonlar, Essential Phone, Xiaomi Redmi K20 Pro, OnePlus 7, OnePlus 7 Pro modelleri. Ayrıca bazı başka telefonlarda da resmi olmayan şekilde yeni sürümü kullanmak mümkün oluyor. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/09/12/android-10-for-xiaomi-mi-a2-mi-mix-2-and-mi-mix-2s-is-already-available-thanks-to-custom-roms/
25
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
2
2
1
0