Xiaomi'nin MIUI Arayüzü, Uygulama Çekmecesine Sahip Oluyor

40
14
5
3
1
Akıllı telefonlarında kullandığı arayüz olan MIUI için Xiaomi, bazı yeni özellikleri getiriyor.

MIUI arayüzünün kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen ancak Xiaomi tarafından MIUI arayüzüne eklenmeyen en büyük eksikliği, diğer Android sürümlerinde bulunan uygulama çekmecesi idi. Xiaomi, kullanıcılardan gelen geri dönütleri dinlemiş olacak ki bu özelliği MIUI'ın yeni sürümüyle cihazlarına ekleyeceği ortaya çıktı.

MIUI'ın henüz yayınlanmamış bir sürümünü inceleme fırsatını yakalayan bazı XDA Developers üyeleri, arayüzün yeni hâline ait olan ekran görüntülerini internet üzerinde paylaştı. Yayınlanan görüntülerde Xiaomi'nin MIUI arayüzüne uygulama çekmecesi sistemini getirmesinin yanı sıra uygulamaların kısayollarının ana sayfaya eklenmesini mümkün kıldığı da gözüküyor.

4.10.6.1025-06141703 versiyon numarasına sahip olan MIUI'ın alpha sürümünde ekranın ortasında gözüken yeni buton, uygulama çekmecesinin açılmasını sağlıyor. MIUI'ın uygulama çekmecesinin en çok kullanılan uygulamaları en üstte göstereceği belirtilirken, uygulama çekmecesini aktif hâle getirmek için alttan yukarıya sürükleme yönteminin yazılımda henüz bulunmadığı da ekleniyor.

Samsung'un arayüzü One UI'da olduğu gibi aşağıdan kaydırmalı bir uygulama çekmecesi mantığının ise Xiaomi'nin planları arasında olmadığı, çekmecenin sadece buton ile açılacağı bilgisi de aktarılanlar arasında.

Kaynak : https://www.digit.in/news/mobile-phones/miui-launcher-to-finally-bring-app-drawer-and-app-shortcuts-to-xiaomi-phones-48618.html
40
14
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
40
14
5
3
1