Yazılım Dillerini Öğrenmeye Başlamayı Düşünüyorsanız Daha Yolun Başındayken Bu Basit Hataları Yapmayın!

31
3
3
2
1
Yazılım Dillerini Öğrenmeye Başlamayı Düşünüyorsanız Daha Yolun Başındayken Bu Basit Hataları Yapmayın!
Günümüzde popüler olan yazılım dillerini öğrenirken yeni başlayanlar özellikle birçok hata yapmaktadır. Bunların farkına vararak hataların önüne geçebilir ve yazılım dillerini daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kitaplardan ve videolardan çok ilerleme kaydedemeyenler buraya, yazılım eğitmeni olarak sizlere, yazılım dili öğrenirken çok sık yapılan hataları ve çözümleri anlatacağım.

Tabii ki yeni bir işe kalkıştığımızda zorlanmamız ve hatalar yapmamız kadar normal bir durum yoktur. Önemli olan, bu zorlukları ve hataları aşabilmek ve tekardan yapmamaktır. O zaman bakalım neymiş bu hatalar:

İngilizcenizi geliştirmemek büyük bir problem.

Maalesef ülkemizde birçok meraklı ve azimli genç arkadaşımızın İngilizce bilgisi zayıf olduğu için yazılım dillerindeki kavramlar da yanlış anlaşılır ve anlamından farklı yorumlanır. Bu da hataya yol açar. Bunun önüne geçebilmek için İngilizcenizi geliştirmeniz gerekir.

Tabii ki internetin gücü sayesinde bugün İngilizcenizi çok kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz. Peki nasıl? Kullanabileceğiniz kaynaklar:

  • Online eğitim siteleri: Günümüzde oldukça popüler olan bu siteler sayesinde bir kahve parasına İngilizcenizi geliştirebilmeniz mümkündür.
  • YouTube: Her konuda ücretsiz içeriğin olduğu YouTube'da birçok İngilizce konu anlatımı mevcut.
  • Kitaplar: Her ne kadar kitaplar bugün popülerliğini yitirmiş olsa da kaliteli içeriklerin birçoğu kitapların içerisinde saklı. Yardımcı kaynak olarak İngilizce kitap alabilir ve hemen İngilizcenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Algoritma kavramını yeterli seviyeye getirmemeniz, yazılım dilini öğrenirken büyük sıkıntı yaratır.

Bugün yaptığımız her işte bir algoritma bulunmaktadır. Algoritma, var olan problemi çözmek amacıyla yaptığımız işlemlerin sırasıyla çözülmesidir. Yazılım dillerini öğrenmeye başlayan birçok arkadaşımız, algoritma kavramını yeterli düzeyde öğrenmezler ve sıkıntı yaşarlar

Bu sebeple, algoritma konusunun iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Yeni başlayan arkadaşlarımız, algoritma konusunu öğrenirken aynı zamanda öğrenilmesi kolay olan Python yazılım dilini de öğrenebilirler.

Gelelim 3. ve en çok yapılan hatalardan bir tanesine: Hedeflerin doğru belirlenmemesi sonucu öğrenme serüvenini yarıda bırakmak.

Bugün bilinen tüm yazılım dilleri, belli bir problemi ortadan kaldırmak ve belli bir alandaki iş yükünü mantıklı kullanmak amacıyla oluşturulmuştur. Örneğin C++ yazılım dili ile elektronik kartlar kodlanabilirken, Javascript yazılım dili ile web sayfaları yapılabilmektedir. Bu sebeple her yazılım dilinin kendine özgü ve kolaylık sağlayan alanları bulunmaktadır. Bu alanları iyi seçmeli ve hedefleriniz doğrultusunda kullanabileceğiniz yazılım dilini öğrenmelisiniz.

Yazılım dilini öğrenirken acele edilmesi büyük bir hata. Bu da birçok kişinin hevesini kırıyor.

Bir yazılım dilinin öğrenilebilmesi, aylarınızı hatta zaman zaman 1 yılınızı alabilir. Bu yüzden acele etmeden konuları iyice kavrayarak hareket etmeli ve hevesinizi kırmamalısınız.

Başkalarıyla kendinizi kıyaslamayın.

Her birimiz birbirimizden farklı ve özeliz. Kimileri bir konuyu çok kolay bir şekilde öğrenirken bir başkamız ise farklı bir konuyu çok kolay bir şekilde öğrenir. Özellikle yazılım dili öğrenilirken de kıyaslamalar çok yapılıyor.

Kendi yaşıtınız, sizden küçükler ve sizden biraz daha büyükler size göre daha iyi ve kolay bir şekilde yazılım dillerini öğrenebilirler. Unutmayın, yolun sonunda her daim pes etmeyen ve azimli olan kazanır.

Proje yapmazsanız temel bilgileriniz çürür.

Yazılım dilini öğrenirken o dilin belirli bir temeli ve kuralları mevcut. Bu temel ve kuralları kullanarak proje geliştirmediğinz durumda elde ettiğiniz bilgiler yok olmaya başlar.

İlk olarak sıfırdan bir proje düşünmek ve geliştirmek zorunda değilsiniz. İnternette, öğrendiğiniz yazılım diliyle geliştirilmiş birçok proje mevcut. Proje başlıklarını inceleyin ve kendi stilinizle projeyi yeniden kodlayın. Takıldığınız yerde ise oluşturulan projedeki kaynakları inceleyin.

31
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
31
3
3
2
1