Yeni Bir iPhone Kurulumu Yapmayı Kolaylaştıran iOS 12.4'ün Yeni Özelliği

19
4
2
0
0
Apple'ın iPhone'lar için kullanıcılara sunduğu yeni bir özellik, yeni bir iPhone'a geçişi fazlasıyla kolaylaştırıyor. iOS 12.4 ile birlikte kullanıcılar, eski iPhone'ları ile yeni iPhone'larını aynı Wi-Fi ağına bağlayarak, veri aktarımı yapabilecekler.

Apple, dün akşam saatlerinde iOS işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınladı. iOS 12.4 olarak isimlendirilen bu güncelleme ile Apple, Apple Card desteğinin yanı sıra yeni bir özelliği daha kullanıcıların hizmetine sundu. Bu özellik, yeni bir iPhone'a kurulum yapacak olan kullanıcıların işlerini ciddi anlamda kolaylaştıracağa benziyor.

iPhone kullanıcıları iOS 12.4'e kadar yeni bir iPhone kullanmaya başladıkları zaman iCloud üzerinden verilerini indirip kullanmaya başlayabiliyorlardı. Ancak iOS 12.4 ile birlikte bu işlem çok daha kolay bir şekilde yürütülecek. Bundan sonra kullanıcılar, herhangi bir iCloud ya da iTunes yedeğine ihtiyaç duymadan, verilerini yeni iPhone'larına aktarabilecekler.

ios

Kullanıcıların bu yeni özelliği kullanabilmeleri için dikkat etmeleri gereken tek bir nokta bulunuyor. Bu da hem eski hem de yeni iPhone'larının iOS 12.4 işletim sistemine sahip olması. Bu özelliği uygulamak için sadece yeni iPhone'un iOS 12.4 işletim sistemine sahip olması yeterli olmuyor.

Bu özelliğin kullanılabilmesi için her iki iPhone'unda aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor. Yeni bir iPhone açıldığı zaman kullanıcılara sunulan kurulum menülerinde yer alacak olan "Transfer from iPhone" seçen kullanıcılar, eski iPhone'larındaki verilerini yeni iPhone'larına kolaylıkla aktarabilecekler. Ancak kullanıcılar, yüz ve parmak izi taramalarını yeniden yapmak zorundalar.

Bu özelliğin kullanıcılara sunduğu en büyük fayda, iCloud alanları. Bazı kullanıcılar iCloud alanları dolduktan sonra depolama alanlarını belirlenen ücretler karşılığında artırabiliyorlar ancak kimi kullanıcılar, iCloud alanları dolduktan sonra telefonu sadece yerel olarak kullanmaya devam ediyorlar. iCloud'a yüklenmeyen verilerin yeni bir iPhone'a kopyalanması ise zaman alan bazı işlemler gerektiriyor.

Apple, bu özellikle birlikte hem kullanıcıların hem de Apple Store çalışanlarının yeni bir iPhone kurulumu sırasında yapmaları gereken işlemleri kısaltmış oldu. iOS'un bu yeni özelliği ile ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/23/transfer-data-from-iphone/
19
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
0
0