Yeni Marvel Filmlerinde Boy Gösterecek En Güçlü Karakter: Gılgamış

83
26
11
7
6
Çizgi roman filmlerinin özellikle son on yılda yükselişte olması en çok Marvel’ın işine yaradı. Bu yükseliş o kadar fazla ki, şu ana kadar en çok hasılat yapan 10 filmin içinde 5 adet çizgi roman filmi var. Hatta bu filmlerden biri olan Avengers: Endgame geçtiğimiz haftalarda birincilik koltuğunu uzun zamandır bırakmayan Avatar’dan teslim aldı. Bizler de Marvel Sinematik Evreni’ne giriş yapacağı kesinleşen Gılgamış karakteriyle ilgili bilgilendirici bir yazı hazırlamak istedik.

Marvel Sinematik Evreni üçüncü aşama filmlerin sona ermesiyle dördüncü aşama filmlere geçiş yapacak. Bu sırada seyirciler bir sürü yeni karakterle tanışacak ve bu karakterler evrene dahil olacak. Yeni giriş yapacak karakterler arasında Eternals filminde yer alacak ismi verilen bir grup da var. Bu grubun içinde de Gılgamış adında oldukça güçlü ve kökeni geniş bir karakter bulunuyor.

Gılgamış karakteri, Iron Man, Captain America ve Thor gibi çok sevilen karakterlerin de yaratıcısı Jack Kirby tarafından tasarlanıyor. Çizgi romanlardaki ilk görünüşü 1977 yılında The Eternals’ın 13. sayısında gerçekleşiyor. Yani Avengers ekibinin çekirdek üyelerinden aşağı yukarı 15 sene sonra okuyucularla buluşuyor. Karakterin yayın geçmişinden bahsettik. Artık dilerseniz Gılgamış’ın çizgi romanlardaki kökeninden bahsedelim.

Antik efsanelerden günümüze kadar uzanan Gılgamış’ın hikâyesi:

gılgamış

Gılgamış geliştirildiği süre içerisinde birçok isme sahip oluyor. Bu isimler arasında The Forgotten One, Hero ve O Guerreiro bulunuyor. Aslına bakarsanız Gılgamış ismini M. Ö. 3.000 senesinde Sümer topraklarında bulunan Uruk’ların kralı olduğu zaman alıyor. Sonrasında Deviant’lara karşı verilen savaşta gösterdiği kahramanlıklardan dolayı, Celestial ismi verilen Eternal üyesi, Deviant ırkının lideri One Above All tarafından Hero ismi veriliyor. Bu savaştan sonra Avengers ekibine katıldığı zamansa Gılgamış ismini yeniden kullanmaya başlıyor. Anlayabileceğiniz üzere Gılgamış oldukça güçlü ve saygı duyulan bir karakter.

Gılgamış binlerce yıllık bir geçmişe sahip bir karakter. Kendisi M.Ö. 8.000 ve 5.500 yılları arasını kapsayan Neolitik Çağ’da doğmuş. Aslen Eternals grubunun bir mensubu olan Gılgamış, Eternal’ların lideri Zuras tarafından, ölümlü dünyada çok fazla aktivite gösterdiği için bir süre Olimpos’un bir bölümüne hapsediliyor. Sonrasında yine bir Eternal olan Sprite, bu hapsin bitmesi için Gılgamış’ın Deviant’lara karşı verilen büyük bir savaşta yardımcı olması gerektiğini savunarak, onu esaretten kurtarıyor. Bu savaş bittikten bir süre sonra Gılgamış dünyaya dönerek güçsüzleşmiş Avengers ekibine katılıyor. Avengers’a birçok savaşta yardım ediyor ve bu savaşların birinde ciddi yaralar alarak, iyileşmesi için Olimpos’a geri götürülüyor.Peki Gılgamış’ı bu kadar güçlü yapan ne?

gılgamış thor

Öncelikle şunu belirtelim, Gılgamış herhangi bir zamana ait dövüş stili ve silaha çok iyi ölçüde hâkim. Bunun yanında karakterimiz, Eternal ırkına mensup herkeste bulunan güçlere sahip. Ancak yaptığı talimler sonucunda bazı güçlerini Eternal standartlarının üstüne çıkararak diğer üyelerden daha güçlü hale geliyor. Öyle ki, insanüstü kuvveti bir süre sonra Thor ve Herkül ile boy ölçüşebilecek hâle geliyor. Gılgamış’ın insanüstü kuvvetinin sınırları bilinmese de 100 tonun üzerinde ağırlıkları kaldırabildiği biliniyor.

Gılgamış’ın insanüstü hızı ve dayanıklılığı da onu bu kadar güçlü yapan özellikleri arasında. Kendisi en iyi atletlerden daha hızlı koşabiliyor. Yüksek kalibreli mermiler ve çok yüksek yerlerden düşmek gibi kalıcı hasarlara sebep olabilecek şeyler Gılgamış’ı etkilemiyor. Aynı zamanda aşırı yüksek ve aşırı düşük ısıya karşı da bağışıklığı var. Tüm bunların yanında insan vücudunun sınırlarının ötesinde koordinasyon yeteneği, denge, beceri ve refleksleri de mevcut.

thanos

Gılgamış’ın güçleri arasında en dikkat çekenlerinden biriyse ellerinden çıkarabildiği kozmik ışınlarla birlikte gerçekleştirebildiği saldırılar. Bu saldırılar arasında sarsıntı yaratan ve yüksek ısıya sahip ışınlar bulunuyor. Gılgamış bu ışınları, objelerin moleküler yapısında değişiklikler yaratmak için de kullanıyor. Karakterimiz aynı zamanda havalanma gücüne de sahip. Gılgamış oldukça güçlü telekinetik özelliklere sahip ve bu sayede uçarken ses hızına eşit olan, saatte 1.235 kilometre hıza erişebiliyor.

Kendini iyileştirebilmek de Gılgamış’ın güçlerinden biri. Gılgamış tüm bu güçlerine rağmen bazı durumlarda zarar görebiliyor ancak vücudu üzerinde psişik sayılabilecek bir kontrole sahip olduğu için vücudunda bulunan zarar görmüş herhangi bir dokuyu iyileştirebiliyor. Son olarak, dış etmenler hariç tutulduğu zaman Gılgamış aslında bir ölümsüz. Karakter, yetişkinlik çağına eriştikten sonra yaşlanması duruyor ve dünyevi hastalık ve enfeksiyonlara karşı doğuştan bir bağışıklığı var.

Her kahraman gibi onun da zayıf noktası var:

eternals

Aslına bakarsanız var. Gılgamış her ne kadar güçlerinden dolayı ölümsüzmüş gibi görünüyor olsa da geri kalan her Eternal gibi onun da kendini iyileştirme gücünün önüne geçilebiliyor. Eğer bir Eternal, vücudu üzerindeki kontrolü bir sebepten ötürü yitirdiği zaman ölümcül bir hasar alırsa ölebilir. Ancak Gılgamış her ne kadar bir Eternal olsa da onlardan daha güçlü olduğu noktalar var. Hatta bazen en güçlü Eternal olduğu da söyleniyor. Örneğin Gılgamış bir süre kör kalıyor ancak sonrasında radar benzeri hisler geliştirerek bu dezavantajını yok etmeyi başarıyor. Yani anlayacağınız üzere Gılgamış da alt edilebilir ancak bu pek kolay değil.

Marvel evreninde gücüyle kendini diğer karakterlerden ayırmayı başaran Gılgamış’la ilgili bilgileri verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Sinematik evrende bu karakterin ne şekilde kullanılacağını şu aşamada kestirmek çok güç çünkü çizgi roman odaklı filmlerin çizgi romanlarla bağlılıkları bazen sorgulanabiliyor. Özellikle Marvel Sinematik Evreni çizgi romanlardan farklı bir evren yaratmasıyla ünlü.

83
26
11
7
6
Emoji İle Tepki Ver
83
26
11
7
6