Yerli Helikopter Gökbey, 40 Dakika Süren Başarılı Test Uçuşu Gerçekleştirdi [Video]

75
22
1
1
0
TUSAŞ tarafından geliştirilmekte olan yerli helikopter projesi Gökbey ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu helikopterin üçüncü prototipi, 40 dakika süren başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Test uçuşu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı İsmail Demir tarafından duyuruldu.

Türkiye'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yerli helikopter projesi "Gökbey" ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan açıklamalarda, Gökbey'in üçüncü prototipinin ilk uçuşunun başarılı bir şekilde tamamlandığı ifade edildi. Demir'in açıklamalarına göre bu uçuş, 40 dakika civarında sürdü.

İsmail Demir, konuyla ilgili paylaşımında bir de video paylaştı. Paylaştığı bu videoda Gökbey'in kalkış ve iniş anını gösteren Demir, "Durmak yok yola devam" diyerek paylaşımını noktaladı. 

İşte SSB başkanı tarafından yapılan paylaşım

Gökbey

TUSAŞ tarafından üstlenilen Gökbey projesi, bir süredir yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Genel kullanım amacıyla üretilmek istenen helikopter, Türkiye'nin coğrafi koşullarına uygun olacak şekilde tasarlanıyor. 2013 yılında start verilen proje kapsamında tasarlanan helikopter, ilk uçuşunu 2018 yılında gerçekleştirmişti. Yapılan son test, helikopter projesinde bir aşamanın daha geride kaldığının açık bir göstergesi.

İsmail Demir'in paylaştığı video ise şöyle

Kaynak : https://www.haberturk.com/gokbey-helikopteri-nin-3-prototipinin-ilk-ucusu-basarili-sekilde-gerceklesti-3117920-ekonomi
75
22
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
75
22
1
1
0