Test mi, Hata mı? Youtube, Kullanıcıların Ana Sayfa Görünümünü Kısa Süreli Değiştirdi

56
16
4
3
1
YouTube, bugün garip bir olaya imza attı. Birçok kullanıcı ana sayfalarındaki videoların satır şeklinde sıralandığını gördü. Olayı Twitter üzerinden açıklayan YouTube, değişikliğin bilerek olmadığını ve düzelteceklerini söyledi.

YouTube, kullanıcı arayüzünü geliştirmek için sürekli denemeler yapmaya devam ediyor. Şirket, en son Ağustos ayında videoların küçük resimlerini ana sayfada büyük hale getirdiği bir test yapmıştı. Bugün de birçok kullanıcı Google’ın video servisinin her bir videoyu tek satır olarak gösterdiği görünümle karşılaştı.

YouTube anasayfasında gördüğümüz ve alışık olduğumuz kategorilendirmeli ve sıralamalı görünüm, bugün yerini farklı bir görünüşe bıraktı. Hem giriş yapmış hem de giriş yapmamış kullanıcılar videoların tek bir satır olacak şekilde satır satır sıralandığı görünüm görüldü. Videoların küçük resimleri sol kısımda bulunurken satırın sağ kısmında video başlığı, yükleyen kişi, görünüm sayısı, tarihi ve video açıklamasının bir kısmı yer alıyordu.

youtube görünüm anasayfa

Videoların bulunduğu her satırın üstünde ise o videonun ‘Önerilen’ olup olmadığını belirten yazı bulunuyordu. Fakat 'Trendler' kısmı bu görünümden etkilenmemiş durumdaydı. Gördüğümüz şey ise muhtemelen YouTube tarafından yapılan bir testti. Ancak yapılan bu testi ya da hatayı birçok kullanıcı beğenmedi çünkü ekranda yalnızca üç video gözükebiliyordu ve birçok kez kaydırmak zorunda kalıyordunuz.

youtube anasayfası değişti

Yeni görünümün beğenilmemesinin ardında başka bir sebep daha var: küçük resimler. İnsanlar, videoların içeriğini anlamak için başlıkla birlikte en çok küçük resime dikkat ediyorlar. Ancak resmin yanında bulunan açıklama, yükleyen kişi ve tarihi gibi bilgiler birçok kişinin ilgisini çekmiyor.

Birçok kullanıcının karşılaştığı yeni görünüme YouTube tarafından da açıklama geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan TeamYouTube, yapılan değişikliğin ‘bilerek yapılmadığını’ belirtti ve düzeltmek için çalıştıklarını açıkladı. Şu an itibariyle YouTube’un küçük testi ya da ‘bilerek yapılmayan değişikliği’ ortadan kalkmış durumda. Kullanıcılar, yeniden alışık oldukları düzene geri döndüler.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/10/31/youtube-homepage-videos-list/
56
16
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
56
16
4
3
1