YouTube Music'e Yakın Zamanda Eklenen 5 Çalma Listesi Özelliği

22
1
1
1
0
YouTube Music geliştiricileri, yakın zamanda uygulamaya getirdikleri yeni çalma listesi özelliklerini anlattı. Hazırlanan bir blog gönderisinde anlatılan özellikler, YouTube Music'in Spotify'la arasındaki açığı kapatmak için elinden geleni ardına koymadıklarını gösteriyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın sahip olduğu dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube, bir süredir sadece müzik hizmeti de veriyor. Kullanıcılar, "YouTube Music" olarak isimlendirilen bu hizmet, Spotify ve benzeri uygulamaların alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip ise bu uygulamanın mümkün olan en iyi deneyimi sunabilmesi için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Geliştiriciler, hazırladıkları bir blog gönderisiyle YouTube Music'e kısa bir süre önce eklenen yeni çalma listesi özelliklerinden bahsettiler. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için oluşturulan bu özellikler, YouTube Music ekibi tarafından düm detaylarıyla anlatılıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, YouTube Music'in yeni çalma listesi özelliklerine yakından bakalım.

YouTube Music

Çalma listesi oluştururken YouTube Music'ten tavsiye alma

YouTube Music geliştiricileri tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, kendi çalma listelerini oluştururken yardımcı çalma listelerinden faydalanabiliyorlar. Bu özellik, oluşturulmakta olan bir çalma listesinin ismi, içerdiği müzik türleri ve şarkıcılara göre tavsiyeler sunulması olarak karşımıza çıkıyor. YouTube Music geliştiricileri, bu özellik kullanılırken 7 müzik tavsiyesi yapıldığını, daha fazla tavsiyeye ihtiyaç duyan kullanıcıların "Yenile" butonunu kullanabileceklerini söylüyor.

Diğer kullanıcılarla ortak çalma listesi oluşturup, bu listeyi paylaşma

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamalarda, kullanıcıların artık başka bir kullanıcıyla da ortak çalma listesi oluşturabileceklerine değiniliyor. Bu sayede bir kullanıcı, başka kullanıcılarla birlikte ortak bir çalma listesi oluşturup bu listeyi dinleyebiliyor. Üstelik ortak olarak oluşturulan çalma listeleri, diğer kullanıcılarla da rahatlıkla paylaşılabiliyor.

YouTube Music

Diğer kullanıcıların profil sayfalarını görüntüleyebilme

YouTube Music'te herkese açık olan çalma listeleri mevcut. Geliştirici ekip, uygulamaya eklediği özelliklerle zevkine güvendiğiniz bir kullanıcının YouTube Music profilini incelemenize imkan tanıyor. Kullanıcılar bu sayede, zevkinden hoşlandıkları diğer YouTube Music kullanıcılarının çalma listelerinden yeni müzikler keşfedebilecekler. 

Çalma listesi oluşturmakla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için sunulan kişiselleştirilmiş çalma listeleri

YouTube Music kullanıcıları, son dönemlerde sunulan güncellemelerle etkili bir özellikle tanıştılar. Bu özellik, kullanıcılara sunulan kişiselleştirilmiş hazır çalma listeleri. Bir kullanıcı, geçmişte dinlediği müziklere uygun olarak hazırlanan çalma listeleriyle, kendi çalma listesini oluşturmak zorunda kalmıyor. Bu bağlamda kullanıcılara, kullanıcı geçmişine göre oluşturulmuş 4 farklı kişiselleştirilmiş çalma listesi sunuluyor.

YouTube Music

Dinlemek istediğiniz bir tür ya da içinde bulunduğunuz moda göre oluşturulmuş çalma listeleri

YouTube Music geliştiricileri, "Keşfet" menüsü içerisine farklı müzik türleri ve ruh hallerine uygun çalma listeleri eklediklerini söylüyor. Bu sayede kullanıcılar, dinlemek istedikleri bir müzik türünü belirleyebiliyor ya da o anki ruh hallerine göre müzikler bulabiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar; hit olan ya da yeni çıkış yapan şarkılara da YouTube Music'te oluşturulan çalma listeleriyle ulaşabiliyorlar.

YouTube Music, rakiplerine kıyasla yeni bir uygulama olmasına rağmen, rakipleriyle arasındaki açığı kısa bir sürede kapatacak gibi görünüyor. Ancak bu süreçte Spotify gibi rakipler de boş durmuyorlar. Elbette bu tür iyileştirme çalışmalarının, en çok da kullanıcıların lehine olduğunu unutmamak gerekiyor. Peki sizin YouTube Music'le ilgili düşünceleriniz nelerdir? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://blog.youtube/news-and-events/expand-your-playlist-experience-youtube-music
22
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
1
1
0