Game of Thrones’un Yazarı: Yüzüklerin Efendisi Mükemmel Değil, Hikâyede Eksikler Var

89
26
4
4
2
Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi efsanesinden sonra Game of Thrones kitapları ve dizisiyle adını duyuran George R. R: Martin, Yüzüklerin Efendisi’ni eleştirdi. Hatta nerlerin eksik kaldığını da tek tek söyledi.

Yüzüklerin Efendisi serisi, edebiyat ve sinema tarihinin mihenk taşlarından birisidir. Aynı şekilde küçük ekranların efendilerinden birisi de son sezonuyla milyonların kalbini kıran Game of Thrones olmuştur. Hikâyelerindeki trilyonlarca eksiğe rağmen her iki yapımın da seveni, fanatiği çoktur. 

Peki GoT’un yazarı George R. R. Martin, kendisinen yıllar önce yaşayan Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisi hakkında neler düşünüyor dersiniz. Martin, ilk defa bu kadar net bir açıklamada bulunarak konuyu aydınlattı.

“Olay örgüsünde boşluklar var”

aragorn

Biz de biliyorduk ama bir ödül töreninde yaptığı konuşma sırasında Martin, Tolkien’in kendisini etkilediğini dile getirdi. Efsane yazar, “Her birkaç yılda bir seriyi tekrar okurum. 20. yüzyılın en iyi kitaplarından birisi. Fakat bu onu mükemmel bulduğum anlamına gelmez” diyerek, tam bir Yüzüklerin Efendisi hakkında bir “geek” uzmanı gibi konuştu. 

Bildiğiniz üzere Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı Tolkien aslında dil bilimci profesördü. Hatta hikâyedeki Elf dilini kendisi üretmişti. Martin, her şeyin finalinde Aragorn’un durumuna değindi, “...ve Aragorn bilgece 100 yıl kadar hüküm sürdü…” cümlesini yazmanın kolay olduğunu söyledi.

george rr martin

Martin “Mesela ben Aragorn’un bu yönetim sürecinde vergi politikasının ne olduğunu merak ediyorum. Ülkesini kıtlık vurduğunda nasıl bir tepki verdi? Bütün orklara karşı ne yaptı? Hikâyenin sonunda geriye pek çok ork kalmıştı, dağlara kaçmışlardı. Aragorn yoksa sistematik bir ork katliamı politikası mı izledi? Yoksa onları ıslah mı etti?” sorularını sordu. 

Ayrıca elflerin ya da orkların evlenip evlenmediğini e sorun Martin, bu soruların neden cevapsız kaldığını da açıkladı. Ona göre yazar Tolkien, Yüzüklerin Efendisi’nde bu sorulara yanıt vermek yerine her şeyin felsefi boyutuna yönelik açıklamalarda bulunuyordu.

89
26
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
89
26
4
4
2