Zoom'da Yaşanan 3 Saatlik Erişim Sorunu Eğitimcileri Kaosa Sürükledi

26
3
2
2
1
Geçtiğimiz gün Zoom'da yaşanan 3 saatlik erişim sıkıntısı, ABD'de açılan yeni okullardaki eğitimi kaosa sürükledi. Özellikle eğitimciler Zoom'da yaşanan soruna plansız yakalandı.

Koronavirüsün etkisini göstermesiyle birlikte uzaktan eğitim, çalışma ve toplantıya olanak sağlayan Zoom, geçtiğimiz gün 3 saatlik bir kesinti yaşadı. Popüler video konferans uygulamasının yaşadığı üç saatlik kesinti birçok kişinin gözünden kaçsa da haklı olarak bazı kişilerin tepkisini topladı.

Az önce de bahsettiğimiz üzere Zoom, artık uzaktan eğitimin de bir platformu oldu. Özellikle yurt dışında Zoom'u kullanan öğretmen ve öğrenci sayısı bir hayli fazla durumdayken yaşanan bu kesinti de tepkileri topladı. Zoom, bu kesintiye neden olan şeyi paylaşmazken yalnızca sorunun düzeldiğini paylaştı.

Hazırlıksızlık kaosa sürükledi:

zoom

Zoom'da yaşanan kesinti, Amerika Birleşik Devletleri'nde okulların açıldığı günle aynı gün yaşandı. Yani öğrenciler, uzaktan eğitim görecekleri yeni seneye giriş yaptıkları gibi bu sistemin kesintisiyle karşılaştı. ABD'deki öğretmenlere göre kesinti, öğrencilerin iki dersi aksatmalarına ve odaklarını bozmalarına neden oldu.

Tabii bu noktada yaşanan rahatsızlığın tek sorumlusu Zoom da değildi; işin içinde plansızlık da vardı. Daha önce Zoom'un devre dışı kalmasına karşın herhangi bir plan yapmamış olan öğretmenler veya kurumlar, sistem çöktüğünde zorluk yaşadı. Pekçok öğretmen eğitime devam edebilmek için kendi yöntemlerine başvurdu.

zoom çöktü

Aynı sorun çalışanları da etkilemiş olsa da çalışanlar, Google Meet veya WhatsApp üzerinden de işlerine devam edebildi. Fakat eğitim veren öğretmenler WhatsApp üzerinden eğitim veremiyorlardı; tek güvenilir çareleri Google Meet oluyordu. Ancak Google Meet lisansına sahip olmayan okullardaysa bu çare de ortadan kalkıyordu.

Zoom'da yaşanan bu durum şu anki durumun yalnızca bir örneğiydi. Koronavirüs gibi yıkıcı bir virüsün bizi eve kapattığı şu günlerde internet sistemlerinde yaşanan sıkıntılar, hem eğitimi hem de çalışmayı fazlasıyla aksatabiliyor. Ancak daha önce bu kadar yoğun bir şekilde uzaktan çalışma / eğitim gerçekleşmediği için hem insanların hem sistemlerin biraz zamana ihtiyacı var diyebiliriz.

Kaynak : https://www.computerworld.com/article/3572404/zooms-outage-causes-chaos-especially-for-educators-teachers.html#tk.rss_all
26
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
2
1