ZTE'nin Fiber Altyapı Sistemleri Türkiye'de Üretilecek

49
0
0
0
0
Türkiye'nin önemli teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan Netaş, ZTE'nin fiber altyapı sistemlerini Türkiye'de üretecek. Yaptığı son çalışmaları İstanbul Ticaret Odası'na sunarak buradan yerlilik sertifikası almayı başaran Netaş, ZTE teknolojilerini önce iç pazara ardından da dış pazara sunacak.

50 yıldan fazla bir süredir teknoloji üretim konularında hizmet veren Netaş, Çinli teknoloji devi ZTE'nin fiber altyapı teknolojilerini Türkiye'de üretecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Netaş CEO'su Cemil Müjdat Altay, ZTE'nin telekom teknolojilerini Türkiye'de üreteceklerini ve bu sayede ülkemizi, ZTE'nin yüksek teknolojik ürünleriyle kavuşturacaklarını ve bunu ithalat olmadan yapacaklarını açıkladı.

Netaş'ın İstanbul Orhanlı'daki üretim tesisinde ürettiği ZTE'nin FTTx fiber altyapı sistemleriyle ilgili olarak İstanbul Ticaret Odası'na başvuruda bulunan Netaş, üretimleri için "Yerli Malı" sertifikası almayı başardı. Bu hamleyle birlikte Netaş, hem Türkiye'nin 4G bağlantı destekli ilk baz istasyonunu üretmiş oldu hem de 5G ve sonraki teknolojilerde kullanılacak fiber altyapı sistemleri için yerli çözümler sunacak.

Netaş

Altay, Netaş'ın bu tarz yerlileştirme girişimlerini daha önceden de yaptığına değinerek bu girişimlerin Türkiye'ye sağladığı tasarrufun 4 milyar TL olduğunu açıkladı. Şirket CEO'su, yapılan çalışmaların ve girişimlerin ZTE ortaklığında olmasının daha da büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek Türkiye'nin ilerleyen dönemlerde ZTE teknolojilerini ihraç edeceğini söyledi.

Kendi mühendislik kabiliyetlerine ve Ar-Ge çalışmalarına hem güvendiklerini hem de çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini açıklayan Altay, ZTE imzalı teknolojilerin dünyanın teknolojik gelişimine yön verdiğini açıkladı.

Netaş, ilerleyen dönemlerde ilk olarak ZTE'nin teknolojilerini ülke ekonomisine kazandırmaya çalışacak, ardından da ihracat işlemlerine hız verecek.

49
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
49
0
0
0
0