Babasını İtirazlarına Rağmen 14 Yaşındaki Kız Dondurulacak

6
2
2
2
1
İngiltere’de 14 yaşındaki kanser hastası genç kız, babasının itiraz etmesine rağmen ölümünden sonra dondurularak saklanma isteğini yerine getirecek.

The Daily Telegraph’ın haberine göre 14 yaşındaki İngiliz kız çocuğu, ölümünden sonra cesedinin dondurulması için yaptığı başvuruyu kazandı. İlk etapta babasını bu konuda ikna edemediği için avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuran ve tedavi sürecini yarım bırakamadığı için duruşmalara katılamayan genç kız, mahkemeye yazdığı mektupta "Ölmek istemiyorum ama öleceğimi biliyorum, daha uzun yaşamak istiyorum, bu şansa sahip olmak istiyorum..." ifadelerini kullandı. 17 Ekim’de hayatını kaybeden genç kızın ardından davaya bakan hakim, bunun özel bir durum olduğuna kanaat getirerek dosyadaki ilgili kararı olumlu yönde sonuçlandırdı.

Kararın verilmesinden sonra hayatını kaybeden genç kızın vücudu donduruldu ve ABD’deki depolama birimine gönderildi. Genç kız, buradaki depolama biriminde dondurulmuş insanlar arasındaki ilk İngiliz çocuk oldu. 

JS’nin (ölen kızın adı) ölmeden önce bir akrabasıyla yaptığı konuşmada, "Ölüyorum ama 200 yıl içerisinde geri döneceğim. Daha uzun yaşamak istiyorum. Gelecekte kanserime çare bulacaklar ve beni uyandıracaklar" şeklinde konuştuğu belirtildi. Dondurulma işlemi 1970’li yıllardan beri uygulanan bir sistem ve bu zamana kadar 350 kişinin bu sistemden faydalandığı düşünülüyor.

6
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
2
1