Apple'ın Hiçbir Zaman Piyasaya Sürmediği 15 Yıllık Mac Mini Prototipi Ortaya Çıktı

13
3
0
0
0
Apple'ın 1. nesil Mac Mini için geliştirdiği ancak sonradan iptal ettiği bir Mac Mini prototipi ortaya çıktı. Söz konusu Mac Mini prototipinin üzerinde bir iPod standı bulunuyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, bir Mac masaüstü ya da MacBook dizüstü bilgisayar almak istemeyenler için üçüncü bir tercih olarak mini masaüstü bilgisayar kasaları Mac Mini’leri sunuyor. Neredeyse ‘büyük’ bir powerbank boyutunda olan Mac Mini’ler, Mac dizüstü ya da masaüstü bilgisayarların yapabildiği hemen hemen her şeyi yapabiliyor. 

DongleBookPro adlı bir Twitter kullanıcısı, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşım ile Apple’ın birinci nesil Mac Mini modeli için geliştirmiş olduğu prototiplerden birini ortaya çıkardı. Buna göre Apple, ilk Mac Mini modeline, o zamanlar fazlasıyla popüler olan iPod Nano’lar için bir şarj ve bağlantı standı eklemeyi düşünmüş.

iPod standı bulunan Mac Mini prototipi

mac mini ipod nano

iPod Nano’lar, bilgisayara bağlanmak ve şarj olmak için 30 pinli girişe sahip bir stand kullanıyorlardı. İlk Mac Mini, henüz ilk iPhone’un tanıtılmadığı ve iPod’ların popüler olduğu 2005 yılında piyasaya sürüldüğünden Apple’ın Mac Mini’ye bir iPod standı eklemeyi düşünmesi çok da ilginç bir tercih değil.

1. nesil Mac Mini'nin piyasaya sürülen modeli

1. nesil mac mini

Bununla birlikte Apple, her yeni nesilde iPod tasarımını güncelliyordu. Yani Mac Mini’ye eklenecek iPod standının bir sonraki iPod modellinde kullanılamama ihtimali epey yüksekti. Bunu Apple da fark etmiş olacak ki şirket, yukarıdaki fotoğraflarda görmüş olduğunu prototip tasarımını rafa kaldırdı ve bir daha asla gündemine almadı.

Kaynak : http://www.iphonehacks.com/2020/08/scrapped-mac-mini-prototype-with-ipod-dock-pictured.html
13
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
0
0
0