16 Yaşındaki Fortnite Dünya Şampiyonu Canlı Yayında SWAT Baskını Yedi

98
62
20
12
8
Fortnite Dünya Kupası etkinliğinin şampiyonu 16 yaşındaki Kyle 'Bugha' Giersdorf, canlı yayın sırasında SWAT ekiplerinden baskın yedi. Olay sırasında Twitch üzerinden oyun oynayan Bugha, olanları paylaştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 'Swatting' olarak bilinen SWAT baskınları, son derece yaygınlaşan ve son derece tehlikeli bir durum olarak biliniyor. Genellikle bilinen bir kişinin ev adresini vererek sahte bir ihbar yapılmasının sonucunda Amerika Birleşik Devletleri'nin özel silahlı kuvvetleri bölgeye intikal ediyor ve genellikle silahlı bir şekilde evi basıyor.

Son derece tehlikeli, yasak ve gereksiz olan bu şaka, 16 yaşındaki Fortnite şampiyonu Kyle 'Bugha' Giersdorf ve ailesine yapıldı. Tüm olay da canlı yayında yakalandı.

Fortnite Dünya Kupası etkinliğinde milyonlarca dolar ödül kazanan Bugha, bir anda davetsiz misafirlerle karşılaştı. Evine gelen SWAT ekibini kapıda görünce şaşkına dönen Bugha, ekipten biri onu tanıdığı için şanslıydı.

Ekipten birinin onun mahallesinden biri olması sonucunda hiçbir sorun olmadan yayınına dönen Bugha, arkadaşlarına "Silahlarla geldiler. Ciddi ciddi bastılar" şeklinde bir açıklama yaptı. Az önce de bahsettiğimiz gibi işler Bugha için son derece güzel gelişmiş olsa da durumun her zaman bu şekilde gelişmediğini belirtmekte de fayda var.

26 yaşındaki Tyler Barris, bu yılın başlarında 2017 yılında 28 yaşındaki Andrew Finch'in ölümüne neden olan SWAT ihbarı sonucunda suçlu bulunmuştu.

Call of Duty: WW2 oynarken 20 yaşındaki Shane Gaskill ile aralarında bir tartışma geçen Barris, son derece sinirlendi. Gaskill, bu sırada Barris'in gelmesi için bir adres verdi. Barris, bu adresi Gaskill'in sanıyordu ancak adres Finch'e aitti.

fbi

Barris'in polise verilen adreste bulunan bir kişinin elinde rehineler olduğunu ve bir kişiyi öldürdüğünü belirtmesinin üzerine eve baskın yapan polis, Finch'i vurarak öldürmüştü. Bunun üzerine Barris, 20 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Acil yardım ekiplerinin vaktini ve parasını boşa harcamanın yanı sıra son derece ölümcül olabilen bu 'şaka', Amerika'da ciddi şekilde artmaya başladı. Kişilerin bunu komik bulması sonucunda ciddi kazaları gerçekleşebildiği bu olaylara bir çözüm getirilmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.gamebyte.com/16-year-old-fortnite-world-champion-swatted-live-on-stream/
98
62
20
12
8
Emoji İle Tepki Ver
98
62
20
12
8