51. Bölge Etkinliğinin Kurucusunun Evini FBI Bastı

144
26
14
9
4
51. Bölge etkinliğini düzenleyen Facebook sayfasının sahibi Matty Roberts'ın evi, FBI yetkilileri tarafından ziyaret edildi. FBI'la görüşen 51. Bölge etkinliği kurucusu, yaşadıklarını aktardı.

Birçoğunuz 51. Bölge etkinliğini onlarca kez duymuşsunuzdur ancak olaya aşina olmayanlar için kısaca özetleyelim. Facebook'ta bir mizah sayfasının başlattığı etkinlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir askeri bölge olan ve uzaylı çalışmaların yürütüldüğü düşünülen 51. Bölge'yi istila etmek üzerine bir etkinlik başlatıldı. Başlangıçta şaka olduğu son derece belli olan etkinliğe iki milyon kişinin katılacağını belirtmesi üzerine olayın şaka boyutunu aştığına karar verildi.

ABD hava kuvvetleri sözcüsü, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda kimsenin böyle bir şeye teşebbüs etmemesi gerektiğini, böyle bir girişimde bulunanların da geri püskürtüleceğini ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından daha fazla kişi etkinliğe katılacağını belirtti. Dahası, Nevada'da bulunan askeri üssün etrafındaki oteller doldu.

51. bölge

Tüm bu şaka belirli bir noktaya kadar güzel gitse de FBI evinize geldiği zaman şakayı fazla kaçırdığınızı düşünebilirsiniz. Etkinliğin kurucusu Matty Roberts da tam olarak bunu yaşadı.

Annesinin onu aramasıyla birlikte FBI'ın evine geldiğini öğrenen Roberts, doğal olarak ciddi şekilde korktuğunu ancak olayların tahmin ettiği şekilde gerçekleşmediğini belirtti. Evine gelen FBI görevlilerinin yalnızca kendisinin güvende olduğunu kontrol etmek ve ölüm tehdidi alıp almadığını öğrenmek için geldiğini belirten Roberts, gelen görevlilerin son derece havalı olduğunu belirtti.

51. bölge etkinliği

Bu etkinliğin bir şaka olduğunu ifade eden Roberts, Facebook kendi sayfasını kapattığı zaman bunu insanlara açıklayamayacağını, birçok insanın etkinliği gerçek sanarak alana gideceğini belirtti. Facebook, sayfayı tekrar etkinleştirdiğindeyse tüm olay yeni bir etkinliğe dönüştü.

Belirtilen tarihte konuyla ilgili bir festival düzenlemek isteyen Roberts, etkinliğe katılan kişilerle birlikte müzik, sanat ve kamp üzerine bir festival gerçekleştireceğini belirtti. Etkinliğin Nevada'da yapılacağını da belirten Roberts, herkesi beklediğini açıklamalarına ekledi.

Bu etkinliği yaparken birinci odağının para olmadığını belirten Roberts, "Kâr etmek tabii ki de güzel bir şey ancak para önceliği olan biri olarak görülmek istemiyorum. İşin parasal boyutu gerçekten benim için önemli değil. Başlangıçta bu işin gerçek dahi olacağını düşünmeden başlattım ve şu an da öyle devam etmesini istiyorum" dedi.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/news/creator-of-storm-area-51-group-had-fbi-turn-up-at-his-door/
144
26
14
9
4
Emoji İle Tepki Ver
144
26
14
9
4