Sınavları Erteletmek İçin Başkanının Web Sitesini Hackledi!

2
0
0
0
0
En ilginç siber saldırılardan biri geçtiğimiz günlerde yaşandı. 17 yaşındaki genç bir hacker, sınavları erteletmek için başkanın web sitesini hackledi.

Dünyanın her yerinde farklı amaçlarla siber saldırılar gerçekleşiyor. Bunların en ilginçlerinden biri de geçtiğimiz günlerde Sri-Lanka’da yaşandı. 17 yaşındaki bir genç yaklaşan bir sınavı erteletmek amacıyla ülkenin devlet başkanını Maithripala Sirisena'nın resmi web sitesini ele geçirdi.

The Guardian sitesinin haberine göre geçtiğimiz hafta gerçekleşen saldırı sonucunda siteyi ele geçiren genç, ülke genelinde gerçekleştirilen “A Level” sınavlarının ertelenmesi talebini sayfa üzerinden yayınladı. Bir süre sonra erişime kapanan site hafta sonu boyunca kapalı kaldı ve ancak Pazartesi günü yeniden faaliyete geçebildi.

Siber saldırı üzerine harekete geçen polisler izleri takip ettiklerinde saldırının Kadugannawa’da bulunan bir evden gerçekleştiğini tespit etti. Belirlenen noktaya ulaşan ekipler genç bilişim korsanını yakaladı. Ülkede geçerli olan bilgisayar suçları kanununa göre yargılanan genç 2000 dolar tazminat ödemek durumunda kalacak ya da 3 yıl hapis cezası çekecek. 2000 dolar çok para değil, yazılım ve güvenlik şirketlerinden biri yerine olsam parayı öder genci hapis cezasından kurtarırdım.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0