Chevrolet, Kritik Bir Yazılım Hatası Nedeniyle 2018 Model Malibu'ları Geri Çağırdı

16
2
1
0
0
Chevrolet Malibu model sedan otomobiller, kritik bir yazılım hatası yüzünden geri çağrılıyor. Yazılımdaki hata, aracın yakıt enjektörünün devre dışı kalmasına sebep oluyor.

Amerikalı otomobil markası Chevrolet’nin geçen sene piyasaya sürdüğü Malibu modeli otomobilinde, kronik bir hata olduğu tespit edildi. Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından dosyalanan raporlara göre otomobil üreticisi, 2018 Chevy Malibu modellerini geri çağırıyor.

Şu ana kadar 177.276 Chevy Malibu modeli geri çağrılmış durumda. Çağrılan modeller, Malibu’nun 1,5 litre turbo 4 motoruna sahip olan modelleri. Araçtaki sorun ise motor kontrol modülünde (ECM) meydana geliyor. Yazılımsal bu sorun, ECM’deki verileri bozuyor ve araçtaki yakıt enjektörleri devre dışı kalıyor.

Yakıt enjektörlerinin devre dışı kalması, motorun çalışmasına engel olabiliyor:

Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu modellerindeki bu sorun, yakıt enjektörlerini devre dışı bıraktığından ötürü motorun çalışmasına da engel olabiliyor. Daha kötü bir senaryoda ise sürücüler yolda giderken motor, bir anda kendini kapatabiliyor. Bu da birileriyle çarpışma riskini önemli ölçüde artırıyor. Amerikan otomobil markası, şimdilik bu sorundan kaynaklanan bir kaza olmadığını belirtiyor.

Malibu modellerinin 1,5 litre turbo 4 motoruna sahip olmayan diğer versiyonlarında bu sorun bulunmuyor. Chevrolet, sorunu düzeltmek için geri çağırılan Malibu modellerine yeni bir ECM yazılımı yükleyecek ve sorunu ortadan kaldıracak. Geri çağrılan otomobillerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Tüm bunlara ek olarak Chevrolet, sorunu çözmek için başka yerlere para vermiş müşterilerine de ödeme yapacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/2018-chevy-malibu-recall-software-ecm-fuel-injector/
16
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
0
0