‘2020'de En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ Açıklandı: Facebook’tan Rekor Düşüş

18
3
2
1
0
Glassdoor, ’2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesini açıkladı. Açıklanan listede 16 basamak birden gerileyen Facebook, en şaşırtıcı değişimi yaşayan şirket oldu.

Glassdoor, dünyanın en büyük insan kaynakları sitelerinden biri. Glassdoor, her yıl insanların en fazla çalışmak istedikleri şirketler listesini yayınlıyor. Site, geleneği bozmayarak bu yıl da insanların en çok çalışmak istedikleri şirketler listesini yayınladı. 

Glassdoor’un ’2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesinin ilk sırasında geçtiğimiz yıl 16. sırada yer alan HubSpot yer alıyor. Pazarlama alanında yazılım geliştiren HubSpot, son 5 yılda düzenli olarak Glassdoor’un listesinde ilk 20’de yer alıyordu. 

İnsanların en çok çalışmak istedikleri şirket: HubSpot

şirketler

Glassdoor tarafından hazırlanan ’2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesinde ikinci sırada ise bir danışmanlık şirketi olan Bain & Company bulunuyor. Bain & Company, geçtiğimiz yıl listede birinci sıradaydı. 

’2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesinde üçüncü sırada ise DocuSign online döküman şirketi bulunuyor. DocuSign listede geçtiğimiz yıl 17.sıradaydı. 

İnsanlar artık Facebook'ta çalışmayı daha az istiyorlar

2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler

Glassdoor tarafından hazırlanan insanların çalışmak için tercih ettikleri şirketler listesinde bu yıl şaşırtan sıra değişikliğini Facebook yaşadı. Sosyal medya devi, 7. sıradan 16 basamak gerileyerek 23. sıraya kadar geriledi. 

Facebook’un ’2020 En Çok Çalışılmak İstenen Şirketler’ listesinde bu kadar büyük gerileme yaşamasının sebeplerinin başında, sosyal medya devinin üçüncü taraflarla üyelerinin bilgilerini paylaştığı iddiasıyla ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalı yer alıyor.

şirketler

Aynı zamanda Facebook’un kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz dönemde ABD seçimlerinde kamuoyunu yönlendirmek iddiaları nedeniyle ABD Kongresi ve Senatosu’nda ifade vermesi de şirketin prestij kaybı yaşama nedenlerinin başında geliyor. 

Glassdoor’un 5 üzerinde puanlama yaparak verdiği puanlarla elde ettiği listede Google ve Apple da gerileme yaşadılar. Google, aldığı 4.5 puan ile 11. sıraya gerilerken, Apple ise 84. sırada kendine yer bulabildi. Küresel alışveriş devi Amazon ise Glassdoor listesinin ilk 100’üne dahi giremedi. 

Kaynak : https://www.dunya.com/sektorler/teknoloji/facebook-en-gozde-is-yeri-listesinde-23-siraya-indi-haberi-458630
18
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
1
0