Görsel Şölene Hazır Olun: Bu Gece Hem Meteor Yağmuru Hem 2022'nin Son Süper Ay'ı Gerçekleşecek [Nasıl İzlenir?]

27
2
2
2
1
Bu gece, 2022'nin son Süper Ay olayı gerçekleşecek. Türkiye'den de gözlemlenebilecek doğa olayı, Perseid meteor yağmuru ile de aynı güne geldiği için her zamankinden çok daha heyecan verici olacak.

Bugün, gökyüzü tutkunları için önemli bir gün. Zira bugün, 2022 yılının son Süper Ay olayı gözlemlenecek. Her zamankinden çok daha yakın ve çok daha parlak görünecek Ay, gökyüzünü merak edenlere benzersiz anlar sunacak. 

Süper Ay, Ay'ın yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu dönemlerde yaşanıyor. Ortalamadan yüzde 17 büyük ve yüzde 30 civarında daha parlak olan Ay, her zamanki gibi görünmediğinden Süper Ay olarak isimlendiriliyor. Gökyüzünün bulutsuz olduğu hemen her yerde Süper Ay'ı görebilirsiniz.

Her yerde aynı parlaklıkta görülemeyecek!

Süper Ay

İngiliz bilim insanlarının tahminlerine göre Süper Ay, TSİ 04:36 maksimum parlaklık ve büyüklüğe ulaşacak. Bu tahmin, Süper Ay'ın her yerde aynı parlaklık ve büyüklükte görünemeyeceği anlamına geliyor. Mesela Türkiye'nin en doğusu, o saatlerde neredeyse Güneş'i görmeye başlayacak. Ancak bu pek de önemli bir şey değil. Zira bu akşam itibarıyla nereden bakarsanız bakın, Süper Ay'ı görebileceksiniz.

Bu arada, bugünün uzay tutkunları için Süper Ay haricinde de önemli olduğunu söyleyelim. Zira bugün, Perseid meteor yağmurunun en yoğun günlerinden biri olacak. Eğer şanslıysanız ve yeterli ekipmanlara sahipseniz, Süper Ay ile Perseid meteor yağmurunu aynı anda görüntüleyebilirsiniz. Eğer Perseid meteor yağmurunu nasıl izleyeceğinizi merak ediyorsanız, buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11099851/Look-tonight-Final-supermoon-year-peak-evening.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490
27
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
2
2
2
1